1. Pitanje broj: #166721

    Pozdrav, imam masnu kožu par puta sam bio išao kod dermatologa tražio pomoć ali ne osećam nikakvo poboljšanje od njihovih saveta i dalje imam bubuljice na čelu uglavnom i na bradi i po neku na licu inače počeo sam sad da koristim sapun od kozijeg mleka sa dodatkom nevena čuo sam da je okej za masnu kožu i za akne, posle umivanja namažen losion ( glikacin g ) i tako isto uveče umivanje sa sapunom pa nanesem losion sa tuferima, zatim 2x nedeljno u razmaku od 2 dana upotrebljavam masku od jednog belanca, kokosovo ulje pola kašikice i limunovog soka kašikica ali i dalje imamm bubljice zasto pomozite mii nemam samopouzdanja zbog njih od 8 razred su počeli... većina devojaka me izbegava zbog bubuljice, imam baš veliku borbu protiv njih i nikako da ih se otarasim... imam i na leđima ali sreća se ne vide zbog odeće bio bih vam do neba zahvalan kada bi mi pomogli, imam beli ten... Takođe mi dermatolog preporučio hemijski piling i koliko bi mogao da uradim tih pilinga da bi koža bila porcelanska kao što sam čitao na nekim stranicama koji rade te pilinge, lepa i zategnutija i ako možete da mi pomognete oko nege kože muskaraca ovako i u smislu masne kože, srdačan pozdravv.

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Poštovani, 

      Rešenje za masnu kožu jeste adekvatna higijena. Potrebno je lice i druge regije zahvaćene bubuljicama prati toplom vodom i sapunom (pH 5.5). Možete koristiti Aknefug oxid wash 2xdnevno, ostaviti 2-3 minuta da rastvor deluje, potom namazati Klindamicin losion nakon toga (isto 2x dnevno). Trebalo bi da ova terapija malo poboljša stanje vaše kože. Ukoliko imate i mitisere, oni se nažalost rešavaju samo komedoekspresijom odnosno ceđenjem. Ovo nemojte nikako sami raditi jer samo požete pogršati stanje, savetuje se da to uradi neko stručan- kozmetičar, dermatolog.

      Ukoliko se stanje vaše kože ne poboljšava, potrebno je javiti se nadležnom dermatologu nakon završetka vanrednog stanja u našoj zemlji.

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

Ostavite komentar