1. Pitanje broj: #51370

  Postovani doktore, ja imam problem koji je vise estetske prirode, ali se nadam da cete mi odgovoriti. Pre dve godine mi je nokat na domalom prstu na ruci poceo da puca po sredini. Predstavlja mi veliki problem jer kada nesto radim i zakazim taj nokat, obzirom da je rascepljen mene strasno zaboli. I kada ga isecem do zivca cim poraste makare i milimetar on je pukao. A kada se blize pogleda postoji brazda duzinom celog nokta. U prilogu vam saljem sliku. A i koza na rukama mi je mnogo suva, iako sve poslove obavljam sa rukavicama i stalno mazem hidrantnim kremama ruke, stalno puca i po nekada i krvari. Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav!

  Odgovoreno: 29. 01. 2010.
  • Poštovana,
   Potrebno je isključiti proksimalno gljivično oboljenje kod dermatologa. Ukoliko nije, pokušajte cps. Pantogar 2x1 najmanje 4-6 meseci. Ukoliko štitite ruke kako ste naveli, malo je neverovatno da imate takve promene. Vaše ruke su osetljive, eliminišite kontakt sa supstancama koje vam smetaju.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #51370

  • marko nikolic 22. 06. 2012.

   Postovani doktore imam problem sa noktima, suvi su, imaju brazde i poceli su da se lome i pucaju, jednom reciju izgledaju kao kora drveta i mnogo gore. Molio bih vas da mi sto pre odgovorite kako i cime da ih lecim.

Ostavite komentar