1. Pitanje broj: #47009

    Postovani, pre dve godine su mi se po telu (ispod struka i po butinama) pojavili kao kozni cirevi. Na tom mestu me prvo zasvrbi, crveno bolno i posle dan-dva gnojni mehuric. . Lekar opste prakse mi je dao trapiju od 5 kutija dovicina. Posle mesec dana po zavrsetku terapije cir se opet pojavio. Od cega su mi ti cirevi (ako su cirevi) i kako da se izlecim? Hvala unapred i pozdrav!

    Odgovoreno: 03. 12. 2009.

Komentari na pitanje: #47009

    • Poštovani, pre godinu i sest meseci pojavili su mi se cirevi po telu prvo ispod pazuha, da bi kasnije poceli da mi se pojavljuju na kukovima. Radila sam sve analize nekoliko puta nemam povišen sećer i dermatolog kaže da je sve u redu daju mi antibiotike razne i oni deluju na upalu. Međutim, nakon nekoliko nedelja opet se pojave cirevi nekad manjeg intenziteta nekad većeg na tom mestu ostaju veliki ožiljci koji imaju tamnu boju. Kada je jaka upala ja koristim flogocid ili crnu mast hidrogen kada pocne da curi gnoj i gnoj curi sve dok se ne izvuče čep koji ima zelenu boju. Neznam koji je uzrok da se pojave ovi čirevi. Jedino šta sam primetila i neznam da li to može da bude uzrok pojave primetila sam da kad osećam konstantnu nervozu koja traje nekoliko dana nakon toga mi se pojave. Da li možete da mi date neki savet sta da koristim kad se pojave čirevio i šta da uradim da do njihove pojave ne dolazi. . Unapred vam se zahvaljujem.

    • petrovic dalibor 25. 05. 2010.

      Cao imam problem sa cirevima ja sam pozanimanju moler pa sve mislim ako nije od prasine. Prosle godine sam bio kod lekara opste prakse oni sumi vadili krv rezultati su super bili. Nisam imao problem dao mi je dovicin posle sest meseci opet su poceli poso mi je takav da nemam mnogo vremena da vodim red o ishrani tako da neznam ocemu je problem dali je nedostatak vitamina ili nesto drugo. Prvo ih je dobila supruga pa su joj prestali a meni non stop

Ostavite komentar