1. Pitanje broj: #5134

  Poštovani, imam 32 godine, i od prije par godina imam problema sa unutrašnjim hemoroidima, koji donedavno nisu bili previše problematični. Od prije par mjeseci stanje se pogoršalo, i trenutno (od prije desetak dana) se nalazim u prilično bolnoj epizodi. Počeo sam da koristim čepiće iz biljne apoteke na bazi meda, propolisa, nevena i kantariona, ali nisu bili u stanju da smire upalu (možda sam previše nestrpljiv). Čitajući Vaše preporuke na ovom forumu, na svoju ruku sam počeo da uzimam Phlebodia tablete. Inače tako ne radim sa lijekovima, ali uvjerio sam se da su potpuno bezazlene. Prema uputstvu za upotrebu, krenuo sam 3x1, i već nakon pete tablete osjećam znatno olakšanje. Želim da Vam zahvalim na sugestiji, iako je niste dali direktno meni, i imam dva pitanja: 1. Šta da uradim da malo omekšam stolicu? Inače je redovna, nije ni pretvrda, ali s obzirom na stanje volio bih da to bude što bezbolnije. Klasična preporuka med+topla voda zasad mi nije imala previše efekta. Već pijem velike količine vode. 2. Kad prođe trenutna upala, planiram da nastavim koristiti ove čepiće, pošto su iskustva drugih bila dobra. Pošto sam svjestan da je dobro da ojačam i zidove vena, koliko dugo da nastavim sa Phlebodiom nakon prolaska upale, i kako da je doziram? Imam cca 95kg, ako to nešto znači. Unaprijed hvala Vama, i ekipi Stetoskopa na njihovom trudu!

  Odgovoreno: 11. 05. 2008.
  • Nastavite sa Phlebodiom 3 meseca 1 tableta dnevno. Higijena anorektalne regije treba da je savrsena. Za redovnu i meku stolicu uzimajte Transilan prasak u kesicama 2 x 1 (ujutro i uvece). Prasak se rastvori u casi vode (2dl) i popije.
   ass dr med sc Dragan Milic

Komentari na pitanje: #5134

  • Little sunshine 16. 05. 2010.

   Imam 27 god. I imam problem sa ispadanjem suljeva (prolaps) mislim da sam u 3 fazi ove bolesti. . . Ranije su se sami vracali a sada moram sam da ih vracam i to vise puta dnevno jer i pri najmanjem naporu oni ispadaju. . . Molim vas da mi odgovorite da li ima leka za taj stadijum bolesti ili to moram resiti operativnim putem???. P. S. Cuo sam za plebodiu ili kako vec se zovu tablete pa me zanima da li bi meni pomogle??? Trenutno nisam u mogucnosti da odem kod lekara pa bih vam bio veoma zahvalan na pomoci. . .

Ostavite komentar