1. Pitanje broj: #14389

    Poštovani doktore,
    htela sam samo da dopunim moje jučerašnje pitanje, u vezi moje majke ( 69 godina). Otpusna lista je juče (5.11.2008) dobijena, ona je inače bila na VMA na gastro klinici, gde su joj odstranjeni polipi na debelom crevu, po predlogu lekara sa gastro klinike je uzeta kostana srž na analizu. To znači da mi još nemamo hematologa koji je vodi, imamo samo dijagnozu hematologa. Konačne dijagnoze na otpusnoj listi su: -Polypus colonis sigmoidei et ascedetis - polypectomia facta - St.cholecystectomiam aaXV NHL(PHMZL) u IV CS (m+) Hipertenensio arterialis Angyna pectoris stabilis Diabetes mellitus tip II. Moja majka inače živi u Kladovu, i mislim da oni tamo i nemaju hematologa.
    Šta Vi predlažete po pitanju svih njenih postojećih dijagnoza? Kome se obratiti i gde? Njen lekar je već rakao da će oni uraditi analize i da joj neće dati uput za dalje.

    Odgovoreno: 06. 11. 2008.
    • Ja radim u Nišu i stojim Vam na raspolaganju. Medjutim, imam utisak da je po tzv "regionalizaciji" Kladovo pripalo Beogradu, odnosno da ukoliko ste civilni osiguranici, Vaša zdravstvena služba treba da uputi Vašu majku na lečenje u specijalizovanu ustanovu Kliniku za Hematologiju KC Srbije. U tom slučaju nemate pravo da se lečite na Klinici za Hematologiju i kliničku imunologiju KC Niš. Ukoliko po regionalizaciji, pripadate Nišu, Vi ste uvek dobrodošli i rado ćemo učinite sve što možemo.
      Srdačni pozdravi,
      Doc dr. sc med. Marjanović Goran

Ostavite komentar