1. Pitanje broj: #102044

    Postovani, izvinite zbog predugacke poruke, ali bih zelela da vam detaljno objasnim problem. Imam 30 godina, nemam dece, bez abortusa, pobacaja, isti i jedini partner vec 10 god. Nikada nisam imala upale ili druge probleme. Vs uvek 3. Grupa, papa 2. U aprilu sam otisla na redovnu gin. Kontrolu. Par dana pre toga imala sam normalne odnose. Na pregledu je sve ok, dodirnula je nesto na levoj strani sto je bas zabolelo. Posle par dana, na uz mi je rekla da je sve ok, a na nalazu za levi ovarijum pise: uz uterus - saktosalp 20x9mm. Zbog toga sam preventivno dobila antibiotike. Papa nalaz je 2. Grupa, a sekret treca. Rekla mi je da je sve super, a ako osetim neke tegobe zbog sekreta, uzmem macmiror vag. Inace sve je super i nova kontrola sledece god. I tu krece haos. Nakon nedelju dana javlja se jaka bol prilikom odnosa i on biva nemoguc. Specificno je jer boli maltene na ulazu, mozda par cm unutra. Nisam cak mogla ni tampon da stavim od bolova. Naglasavam da vlaznost nije problem. Uzimam macmirror, ali grozno reagujem. Prestajem zbog svraba i pecenja. Dobijam uput za cervikalni i vag. Bris i oba su negativna. Odnos i dalje nemoguc, kao ni stavljanje tampona. Odlazim na kontrolu, ali ne moze da mi uradi pun pregled zbog bolova. Videla je samo eroziju vagine i da unutra ima krvi. Dobijem uput za visegradsku. Posle silnih razvlacenja, urade mi kolposkopiju, dg je cervicitis, colpitis. Grlic je upaljen i kontaktno krvari. Ponovo vag. I cerv. Bris i sve je ok, fizioloska flora. Vs je 3. Grupa. Kazu mi tamo da je sve ok i posalju me kuci sa neopenotren vag. Odnosi su i dalje nemoguci. Prisutan je jak zuti sekret. Ici cu da radim hlamidiju, urea i mikoplazmu. Zanima ma me vase misljenje o tome sta moze biti i predlog. Sta ako su i ova 3 nalaza u redu? Sta mi preporucujete? Koristila sam, a nakon menst. Planiram ponovo, propovag intim gel i lactogyn kapsule za obnovu sluzokoze vagine. Ne znam sta da mislim sta jos da uradim, posto ovo stanje traje vec 3 meseca. Bojim se i potrbna mi je pomoc hvala!

    Odgovoreno: 06. 07. 2012.
    • Poštovana,
      Potrebno je da ponovite uz zbog nalaza na levom jajniku. Što se ostalog tiče završite terapiju i uradite briseve pa ćemo nakon toga videti šta dalje. Koje antibiotike ste koristili i koliko dugo? S obzirom da grlić kontaktno krvari ponovite papa
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #102044

    • Postovana dr dragana, pre svega, hvala na odgovoru! U medjuvremenu su stigli nalazi ponovljenog papa testa koji je druga grupa. Negativna sam na hlamidiju, miko i ureaplazmu, kao i na trihomonas, koji sam takodje ponovo proverila (posto je dr na visegradskoj komentarisala da lici na tu infekciju.) koristila sam vaginalete od kantariona i cinilo mi se da su malo ublazile sekret, ali ponovo se pojavio i svetlo zute je boje i drugacijeg mirisa. Odnosi su i dalje bolni i nemoguci, sto verujem da znaci da je grlic jos upaljen. Sta mi dalje preporucijete? Koje analize su mi ostale? Moze li da bude u pitanju b. Vaginoza s obzirom da je po brisevima prisutna fizioloska flora a candida spp je obelezena precrtanom nulom (sto bi trebalo da znaci da je negativno) , a u bojenju po gramu su epitelne celije, laktobacili i g+ koci (nadam se da sam ovo poslednje dobro procitala) ? Ima li svrhe da stavljam neopenotren ako su brisevi ok, a treca je grupa sekreta? Sta jos moze da izazove upalu grlica? Moze li da nastane sama od sebe i kako se onda resava, s obzirom da su svi brisevi u redu? Mogu li u tom slucaju pomoci prirodne vag. Od nevena i kantariona da se ta upala sanira? Inace, pila sam dovicin, 1 kutiju, znaci nekoliko, mozda nedelju dana. Za desetak dana mi se dr vraca sa odmora pa cu proveriti jajnik. Izvinite sto vas mucim, ali puno toga mi je nejasno. Nikada nisam imala ovakve probleme, pa ni sama ne znam sta mi je ciniti, a bojim se da se ne iskomplikuje jer je vec puno vremena proslo. Hvala jos jednom.

Ostavite komentar