1. Pitanje broj: #33842

    Nakon urinarnih problema i problema sa zatvorom sinoć sam primetila i napipala žlezdu u predelu vagine. Danas me je ginekolog pregledao i rekao da je reč o bartolijevoj žlezdi i prepisa mi 5 duplih penicilina. Laboratoriski nalaz urina mnoštvo bakterija, a urinokultora bez patoloških bakterija. Molim vas da mi kažete od čega nastaje bartolijeva žlezda?
    Unapred hvala!

    Odgovoreno: 27. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Bartolinijeva žlezda je normalna anatomska struktura u donjoj trećini usana. Ponekad najčešće zbog infekcije dođe do zapušenja njenog izvodnog kanala i onda se javlja bolan otok. Antibiotska terapija je preporučljiva u fazi upale ali i posle toga ukoliko ostane cista (uvećanje ispunjeno tečnošću) može se s vremena na vreme ponovo javljati otok.
      trajno rešenje ukoliko se ovo često ponavlja jeste hirurški tretman.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #33842

    • Mogu da kazem samo jedno da ako se ne ode na vrjeme doktoru sve postaje bolnije i gore. Ja sam 2008 godine imala hirurski tretman na baltorijevoj zljezdi. Bilo je bolno za mene ito jako, jer me je sprecavalo da se krecem sjedim cak i lezim otok je bio veliki i jako bolan i doktor mi je rekao da se moze opet ponoviti.

Ostavite komentar