1. Pitanje broj: #35324

    Poštovana dr,
    Imam 25 god. već nekoliko meseci, s vremena na vreme imam pojačan sekret. Bila sam na prvom ginek. pregledu u Februaru mesecu, bris je bio 3. grupa, papa 2. grupa. Doktorka mi je dala Polyginax vag. I rekla da bi trebalo za 3,4 mes. Da ponovim papa bris. Ja sam to skoro uradila, doduše na drugom mestu i kod druge dokt. i rezultati su bili isti. Zatim sam radila cervikalni i vag. bris, i rezultati su bili uredni, nije izolovana candida, već je bilo samo lactobacillius spp. Treća dokt. mi je zato jer sam se ja žalila na sekret i bolne odnose prepisala povidon jod. Objasnite mi šta ja ustvari imam. Po jednome imam 3. grupu bakterija, po drugome imam normalnu floru. I koje vaginalete ubuduće da koristim pošto mi poligynax ne pomažu.
    Hvala.

    Odgovoreno: 04. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Najbitniji kod Vas je kolposkopski nalaz, tj. pregled grlića materice pod izvesnim uvećanjem. Ne retko se u slučajevima kao Vašem može konstatovati promena na samom grliću koja je sekretorno aktivna. Kako je vagina otvoren organ, to se u izvesnim momentima već postojeća sekrecija može iskomplikovati naknadnom gljivičnom ili bakteriškom infekcijom. Cervikalni bris je obično sterilan u tim slučajevima, a povidon jod vaginalete će malo pomoći. Poliginax je odlična terapija za III grupu vaginalnog sekreta. Moj savet je da odradite kolposkopiju i konsultujete se sa Vašim ginekologom šta dalje.
      Pozdrav.

    • Draga doktorka, stvar je u tome što sam ja uradila sve potrebne nalaze, pa i tu kolposkopiju. Sve je bilo u redu, normalne veličine, bez ikakvih ranica, jedino što je doktorka primetila dosta sekreta. U svakom slučaju, hvala na odgovoru.

Ostavite komentar