1. Pitanje broj: #35222

    Poštovana,
    Počela sam pre 9 dana da pijem kontraceptivne pilule Yaz i menstruacija mi je bila manje obimna nego obično ali posle 3-4 dana je bila dosta tamnija braon a još uvek mi ide ali vrlo malo i takođe je braon boje! Da li je to normalno i ako jeste koliko će da traje? Molim Vas da mi odgovorite što pre jer sam zabrinuta! Zakazala sam pregled za nedelju dana ali ne mogu više da čekam jer ovo počinje da me brine! Inače da napomenem da kontraceptivne pilule pijem zbog bolnih menstruacija!
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 04. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Nemate razloga za zabrinutost. Oskudno braonkasto krvarenje je uobičajena pojava u prvih 3 meseca od početka korišćenja kontraceptiva (to ne znači da će se kod svih žena javiti u navedenoj dužini trajanja). Menstruacije će biti oskudnije, kratkotrajnije, manje bolne, izgubiće se pms tegobe. Samo nastavite sa redovnim uzimanjem tableta, a Vaš ginekolog će Vam sigurno proslediti sve informacije koje su za Vas značajne.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #35222

    • Koristim yaz pilule, ovo je drugi mesec. Koristim ih redovno i sad nisam dobila na vreme. . . Zanima me sta se desava. . . . ? Unapred hvala. . .

Ostavite komentar