1. Pitanje broj: #33399

  Poštovana,
  Doktor mi je prepisao bromokriptin 3x1 zbog prekida dojenja. Da li će to ostaviti neke posledice zbog velike količine mleka. Šta znači podvezati grudi? Da li treba da izmuzavam grudi svaki dan ili samo prvi dan?
  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 08. 07. 2009.
  • Poštovana,
   Doza koja vam je preporučena je adekvatna. Neće ostaviti nikakve posledice, ali ako imate puno mleka uključite još i neki antibiotik preventivno jer često dolazi do upale kod takvog prekida dojenja. Nikako se ne treba izmuzavati jer na taj način ponovo izazivate refleks izlučivanja mleka, a to upravo želimo tabletama sprečiti. Podvezivanje znači da dojke čvrsto stegnete pelenom kako bi smanjili pritisak u njima, olakšali sebi i, navodno, pomogli smanjenom lučenju.
   Pozdrav.

Komentari na pitanje: #33399

  • Ja sam u sličnoj situaciji, ginekolog mi je preporučio Dostinex za prekid dojenja, ispila sam 1 mg podeljen u 4 doze na 12h, grudi su mi trvde i bolne. Kada će se to povući, i kako da znam da je melko stalo?

  • I ja pijem bromokriptin zbog zaustavljanja laktacije, ali su mi dojke u cvoricima. Pijem ga od subote uvece2x1. Ne izmuzavam se, smanjila sam tecnost, ali me strah da se nesto ne iskomplikuje, kako ce ovi cvorici da nestanu sami od sebe? Molim za odgovor. Hvala unapred

Ostavite komentar