1. Pitanje broj: #136626

    Postovani, moj problem traje mesecima, a ovo mu je treca epizoda - svaka od po nekoliko meseci - vaginalno pecenje, zarenje, ponekad sa sekretom (beo kremast bez mirisa) , ponekad nema sekreta, bez svraba. Sve analize su radjene i naravno negativne: cb, vb - normalna flora, nema kandide, mikoplazma, uroplazm, hlamidija - negativne, urinokultura sterilna, cistoskopijom besika normalna, tuberkuloza materice-neg, papa 2. Grupa, dijabetes negativan. Vaginalni pregled, nema promena ni oboljelja. Znaci zdrava kao dren, ali moji simptomi se nastavljaju: pecenje i zarenje vulve stalno i beli gusti kremasti sekret. Olaksanje i prestanak simptoma je za vreme menstruacije. Ginekolozi mi ili ustanove kandidu ili nista ili psihicki problem - sto ce uskoro i postati od silnog peckanja i zarenja. Od antimikotika nema poboljsanja, kao ni od joda, ni od kantariona. Jedino olaksanje je od sode bikarbone tj ispiranje sodom bik. Ili vaginaletama sode bik. Zbog smanjenja kiselosti vagine. Dugotrajnim internetisanjem sam dosla do zakljucka da ja u stvari imam lactobacilozu ili citolisticku vaginozu. Znam da neki ginekolozi nisu ni culi za ta dva stanja, a da ih neki negiraju. Citolisticka vaginoza je premnozavanje laktobacila, sto se na brisu pokaze kao normalna flora i na pregledu sekreta kao 2 grupa sekreta. Lactobaciloza je po nekima mutacija laktobacila (ovi laktobacili su 5puta duzi od obicnih) a po drugima je sasvim druga vrsta bakterije leptotrichia - obe vrste su anaerobne i ne rastu na brisevima, mogu se videti na razmazu vag. Sekreta ali su u obliku konca pa ih laboranti mesaju sa gljivicama. Do sada sam na sebi isprobala i panklav i doksicikli i ciprocinal, i sodu bikarbonu, ali se stalno vrtim u krug. Panklavom i sodom ubijem lactobacile i ostale bakterije, nastani se enterokokus, pa njega ubijem ciprocinalom, stavljam lactobacile, oni mi povecaju kiselost, pa se nastani nesto sto ja mislim da je leptotrihia (daje beli kremasti zareci sekret) . Pa opet pijem panklav i ispiram se sodom. . . . Kako doci do uravnotezene flore moje pitanje je da li se moze nekom mikrobioloskom metodom u srbiji dokazati lactobacilosa i uraditi adekvatan antibiogram. Hvala na citanju ovog dugog posta.

    Odgovoreno: 20. 04. 2015.
    • Poštovana,
      Savetujem vam da uradite profesionalni kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti, inace laktobaciloza - citolitična vaginoza je vrsta ređe infekcije vagine prekomernim rastom lactobacillusa


      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na besplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar