1. Pitanje broj: #136581

    Postovani doktore, pre dva dana sam imala spontani pobacaj u 13. Nedelji trudnoce. Dijagnoza je ab spontaneus incompletus i radjena mi je revizija kavuma uterusa. Intervencija je dobro prosla i otpustena sam sa klinike u stabilnom opstem stanju. Ovo mi je prva trudnoca, tokom koje sam od 6. Nedelje, zbog urodjene mutacije na v faktoru koagulacije, leiden (heterozigot) , svakog dana primala injekciju fraxiparin od 0. 6 ml s. C. . Krvna slika je bila uredna 5 dana pre pobacaja. Da li uzrok mog pobacaja moze biti trombofilija iako sam bila pod terapijom, ili je u pitanju nesto drugo i koje analize mi preporucujete da uradim pre nego sto pocnem da planiram sledecu trudnocu? Koliko vremena treba proci od pobacaja do sledece trudnoce? Srdacan pozdrav, tamara, 21

    Odgovoreno: 20. 04. 2015.

Ostavite komentar