1. Pitanje broj: #136359

    Postovani, imam pitanje vezano za menstruaciju. Udala sam se prije 4 god. Uvijek sam imala problema sa menst. Prije udaje sam imala jako cesto mislim razlika izmedju svake menstruacije je bilo oko 14 dana, nisu bas bile bolne ali su bile jako duge, sjecam se da sam jednom imala 45 dana, isla sam i kod ginokologa i rekli mi da je sve uredu, prije udaje nisam imala odnose i to moram naglasiti. Zatim kad sam se udala ubrzo sam ostala trudna, nakon porodjaja mozda pola god, je sa menstr, sve bilo uredu imala sam redovno i oko 7 dana. Zatim su problem ponovo poceli ali ovaj put nije bilo rijeci o dugim menstruac, nego o rijetkim, pocelo mi kasniti, stalno mi kasni po nekoliko mjeseci i kad dobijem ponekad su obilne a ponekad normalne. Prosle god mi je jednom kasnilo 5 mjeseci, ovaj put ev kasni i 2, 5 mjeseca, , , isla sam kod ginokologa i kod svog dr. Izvadili su sve nalaze, pregledali stitnu zlijezdu i sve je uredu, nemam ni poremecaj hormona. Ali mene brine zasto se to meni desava, jeli moguce da je takav moj organizam i da je mozda normalno, da se desava? Drugi problem je isto da me puno svrbi vagina i iznutra a i iz vana, nekad se od svrbeza jako zacrveni i otece, nemogu imati odnos ponekad jer me jako boli i osjecam kao da mi se koza na vagini rasteze i jako je bolno a i za taj mi je problem ginokolog ovamo u austriji rekao da je sve cisto, da nema apsolutne nikakve upale niti gljivica, inace se uvijek perem i vodim higijen, brigu, dao mi je neku kremu, trosila sam je ali nista mi ne pomaze, uzimala sam i ja neke kreme u apoteci ali nista to nije, jednostavno ja se brinem, neznam sta da cinim kad i ginokolozi tvrde da je sve uredu a mene ipak to sve muci i boli. . . Molim vas za savjet hvala unaprijed

    Odgovoreno: 10. 04. 2015.
    • Poštovana,
      Verovatno imate hormonski poremecaj, savetujem vam da uradite uz pregled (posle 21 dana ciklusa) da bi ste proverili da li su vam cisticni/policisticni jajnici, proverite hormonski status na sledeci nacin: fsh, lh, estradiol. Progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa i prolaktin & t3& t4 &tsh samo 14dan ciklusa (obratite paznju na nivo progesterona 21 dan ciklusa) , takodje savetujem vam da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti.

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na besplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar