1. Pitanje broj: #134891

    Postovani, potrebno mi je misljenje o sledecoj dijagnozi. Na poslednjem pregledu dg ectopio pvu, aw epitel. Epitel egzocerviksa skvamozan, jod pozitivan. Oko smu ree zt otvorenog tipa, perifernije na prednjoj usni polje aw epitela bez atipije. Pri uzimanju briseva kontaktno krvarenje. Papa test nije mogao biti odradjen jer je bris nezadovoljavajuci zbog krvarenja. Pre tri meseca papa test je bio 3a grupa. Bile su predlozene biopsija i kiretaza cervikalnog kanala sto nije odradjeno zbog infekcije ureaplazmom i hlamidijom. Ureaplazma sada slabo pozitivna, hlamidija pozitivna. U avgustu radjena hpv tipizacija, pozitivni hpv 16 i 43, kondilome nisam imala. Za sada sam dobila samo terapiju i ponavljanje papa testa za 2 meseca. Mene zanima uzrok pojave aw epitela? Godinu i po dana mi je dijagnoza bila ectopio pvu, da bi se sad pojavilo to polje aw epitela. Da li je ono samo posledica infekcije i da li mogu ocekivati da nalaz papa testa bude dvojka za dva meseca ukoliko sadasnja terapija uspe? Ono sto me brine je i krvarenje pri kolposkopiji koje je bilo obilnije za razliku od prethodnog puta. Blago krvarenje se nastavilo dva dana nakon pregleda. I jos jedno pitanje. Da li se nakon pucanja folikularne ciste moze javiti blago crvenkast sekret ili je on znak neceg drugog? Hvala unapred na odgovoru.

    Odgovoreno: 19. 02. 2015.

Ostavite komentar