1. Pitanje broj: #134100

    Postovani dr. Ustanovljena mi je cystocela kojeg tipa neznaju ni sami ginekolozi. Savetovano mi je operativno lecenje. Posto sam i sam azdravstveni radnik med. Sestra. Interesujeme nacini resavanja tog problema tj. Ugradnja mrezica ili plastike ili je to jedno isto. Hvala unapred. Jos ovo, mislim da se kod nas ne rade operacije sa mrezicama imam 42 god.

    Odgovoreno: 19. 01. 2015.
    • Poštovana,
      Hirurška terapija se izvodi u cilju restitucije spuštene vaginalne sluzokože, podizanja bešike kao i parauretralnog vezivnog tkiva. Najčešće se terapija sprovodi iz zdravstvenih, higijenskih ali i estetskih razloga i to kao prednja ili zadnja plastika vagine (colporaphia anterior et posterior) , inace razlicite su misljenje da li mrezica ili plasticna rekonstrukcija. Licno vam savetujem da uradite profesionalni kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate hronicnu upalu grlica materice (cervicitis & colpitis) .

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com



      Pozdrav

Komentari na pitanje: #134100

    • Dr Rami Aburas 29. 01. 2015.

      Ranica na grlicu materice je posledica dugo trajne upale grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti, savetujem vam da uradite profesionalni kolposkopski pregled zajedno sa cervikalnim ivaginalnim brisevema. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa. ramiaburas@hotmail.com

    • Brisevi su sterilni, na grliću dve ranice, Papa test druga grupa. Naši ginekolozi, nisu čuli, za metodu ugradnje mrežica kod cistocele. Znači to postoji. Meni su rekli da se mrežice ugradjuju samo kod kila t. jbruha. Kod mene treba da se radi prednja i zadnja plastika zida grlica materice.
      Pozdrav.
      Hvala vam na brzom odgovoru.

Ostavite komentar