1. Pitanje broj: #133956

    Postovani, idem na redovne kontrole fibroadenoma (12mm) i vise cista manjih razmjera, porodila sam se u januaru 2013, dojila sam kcerku godinu i 2 mjeseca i prekinula dojenje samoinicijativno, medjutim, kcerkica je napunila 2 god pre par dana sto znaci da od prestanka dojenja ima skoro godinu a ja osjecam povremenu napetost u grudima a kad blago stisnem bradavicu pojave se kapljice cisto bijelog mlijeka iz obe dojke. Molim vas da mi kazete da li fibroadenom moze da ima veze s tim jer mi je pri prethodnoj kontroli doktor rekao da ne moze najbolje da isprati jer je laktacija tad bila u toku. Preskocila sam javljanje na 6 mjeseci sto do sada nisam radila nikada, redovno sam isla na kontrole od 15god kad mi je ustanovljena promjena u dojkama. P>s> suprug i ja se pazimo neplanirane trudnoce pa sam to iskljucila kao mogucnost. Hvala, puno pozdrava. Maja (1988. Godiste)

    Odgovoreno: 17. 01. 2015.
    • Poštovana,
      Savetujem vam proverite hormonski status, fsh, lh, estradiol. Progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa i prolactin samo 14 dan ciklusa (obratite paznju na nivo prolactina i progesterona) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #133956

    • Rami Aburas 19. 01. 2015.

      Prvi dan ciklusa se računa od prvog dana redovnog menstrualnog krvarenja.

    • Postovani,
      hvala vam na savjetu. Pitala bih samo jos kako racunam prvi dan ciklusa da bih znala kada da provjerim progesteron i ostale hormone. 
      P. S. Ovog mjeseca mi je menstruacija neredovna, tj, kasni nekih par dana ali mi cesto bude sa zakasnjenjem. 
      Hvala puno.

Ostavite komentar