1. Pitanje broj: #133771

    Pozdrav, imam 36 godina, trudna sam 6 tjedana, imala sam manje krvarenje u trudnoći i dobila terapiju duphaston 3x2 uz mirovanje. Na lijevoj nozi, potkoljenici i natkoljenici, imam jako izražene proširene vene (bila sam i na klasičnoj operaciji prije 6 godina ali vene su se vratile u još gorem obliku) . Trudnoća je neizvjesna jer se na uz nisu vidjei otkucaji (6+2) pa je rečeno da uz ponovim za 7 dana. Duphaston uzimam tek drugi dan i primjećujem jako pogoršanje šta se tiće vena, boli me, peče i zateže, probada. . . I kao da mi se stvaraju trombi. Ne bi to povezala da se ista stvar nije dogodila i u prošloj nažalost neuspjeloj trudnoći, isto uzimala duphaston. . . Jako me bolila noga, imala sam trombe, bila na color doppleru, nosila kompresivnu čarapu do prepona. . . Dok nisam uzimala duphaston osjećala sam veće naprezanje u nozi (valjda zbog hormona trudnoće) , znam da kompresivnu čarapu moram nositi tijekom trudnoće u svakom slučaju, ali ovo je naglo pogoršanje. . . Može li mi duphaston donijeti više štete nego koristi? Unaprijed hvala, nadam se brzom odgovoru

    Odgovoreno: 09. 01. 2015.

Ostavite komentar