1. Pitanje broj: #133121

    Moje pitanje postovani pila sam pilule yasmin 3 godine, odgovarale su mi odlicno dok nisam smrsala 15kg (zdravom ishranom i treningom za godinu dana) , da li je zbog toga ili zbog toga to sam ih dugo pila, ali zadnjih meseci sam dobijala krvarenje u sred kutije koje traje dok normalno ne dobijem u pauzi. Ginekolog mi promeni tablete i da mi da pocnem da pijem jeanine koje su malo slabije. Pocela sam da ih pijem posle pauze od 7 dana sa yasminom, tako mi je rekao ginekolog, odnose nisam imala mesec dana. Evo sad mi je na 13oj tableti jeanine opet krenulo braonkasto krvarenje i malo su me boluckali jajnici par dana. Znam da je krvarenje moguce u toku par meseci privikavanja, ali me brine sto kad sam pocinjala da pijem yasmin nisam imala period privikavanja, od pocetka su mi odgovarale, a sad sam i tablete menjala zbog tog krvarenja koje se i sad sa novim tabletama pojavilo. Da li je to normalno? Ultrazvuk sam zadnji put radila u junu, a papa test i bris u septembru, sve je bilo ok, kad sam menjala pilule pre dve nedelje mi je radjena kompletna krvna slika i sve je bilo ok, ali ultrazvuk nije radjen jer je radjen u junu. Da li je ovo krvarenje normalno ili je mozda neki drugi problem jer sam zbog tog krvarenja u sred kutije i menjala pilule i sad opet isto i sa novim pilulama. Da napomenem, ovo mi je tek prva kutija novih pilula jeanine. Da li je ovo privikavanje na te nove? Hvala unapred vas odgovor poštovana, ne treba da pijete yasmin i jeanine u isto vreme, verovatno je nesporazum, desava se da dodje do intermenstrualnog krvarenja pod oralnim kontraceptivima, savetujem vam da napravite paozu od 2-3 meseca. Pozdrav postovani, ja i ne pijem yasmin i jeanine u isto vreme. Zbog intermenstrualnog krvarenja sam prestala da pijem yasmin i na savet ginekologa ih zamenila sa jeanine i sad pijem samo jeanine. Ovo mi je prva kutija jeanine (samo njih pijem) i ponovo mi se pojavilo intermenstrualno krvarenje. Da li je to navikavanje na nove tablete i da li je normalno da jedne tablete zamenim zbog intermenstrualnog krvarenja, a da i sa drugima imam isti problem? Da li je to navikavanje na nove tablete ili nesto ozbiljnije, nove tablete pijem tek prvu kutiju. Ne pijem dve vrste tableta u isto vreme. Hvala vam

    Odgovoreno: 13. 12. 2014.
    • Poštovana,
      Napisali ste: pocela sam da ih pijem posle pauze od 7 dana sa yasminom, zato sam vam rekao: ne treba da pijete yasmin i jeanine u isto vreme, verovatno je nesporazum.

      desava se da dodje do intermenstrualnog krvarenja pod oralnim kontraceptivima kao nuz pojava ili kad ne pravite paozu posle duzeg perioda od uzimanja oralne kontracepcije, savetujem vam da napravite paozu od 2-3 meseca.
      Pozdrav

Ostavite komentar