1. Pitanje broj: #132803

    Postovani, vec cetiri godina imam problema sa pojacanim sekretom, svrabom i peckanjem. U pocetku je to bilo povezivano sa ranicom na grlicu materice koja je laserskim putem otklonjena pre vise od godinu dana. Moj doktor je bio ubedjen da ce taj problem biti resen spaljivanjem ranice (papa test mi je pokazao ii grupu i askus a biopsija eroziju) , medjutim moj problem se pogorsao, svrab je postao jos intenzivniji. Sada imam i dosta bakterija u urinu sa pratecim simtomima. Poslednja analiza sekreta mi je pokazala iii i vi grupu sekreta a cervikalni bris je bio dobar. Lekar mi je dao kao terapiju poliginaks (koji sam i ranije koristila, trenutno pomogne ali posle nedelju dana problem se vraca) , uz objasnjenje da svaka zena ima iii i/ili vi grupu sekreta i da je bitno da je cervikalni bris u redu a da je sekret i svrab verovatno izazvan nervozom. Zelim jos da napomenem da sam u ovom periodu koristila ginodaktanol, canesten, nistatin, lomexin, laktogin, multigin aktigel sve po preporuci lakara ali poboljsanje je samo trenutno. Takodje, u medjuvremenu sam imala jednu trudnocu i porodila sam se pre nesto vise od dve godine, bez ikakvih komplikacija. Da li je po vasem misljenju moj problem bezazlen, i na koji nacin bih mogla da se izborim sa njim s obzirom da me ometa u svakodnevnim aktivnostima i da u buducnosti planiram jos jednu trudnocu? Unapred hvala!

    Odgovoreno: 03. 12. 2014.
    • Poštovana,
      Ranica na grlicu materice je posledica dugo trajne upale grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti, inace otklanjanje rannica na grlicu materice laserom leci samo posledicu upale (ranica) .

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na besplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar