1. Pitanje broj: #131039

    Moj problem je nezeljena trudnoca. Evo ovako. . Prvi dan prosle menstruacije je bio 10. Avgust i to je poranila oko 10 dana, ali po proracunu 07. Septembar je svejedno bio neplodni dan i ja sam tad imala svoj prvi seksualni odnos (gubljenje nevinosti) bez zastite, trajao je kratko i partner nije uopste nigde ejakulirao. Iz straha sam ipak nakon 50h sati od odnosa popila escapele tabletu i to dan pred samu ocekivanu menstruaciju. Nakon nje sam imala blage prolazne bolove u donjem delu stomaka. U medjuvremenu mi se pojavila i infekcija urinarnog trakta, tacnije peklo me je prilikom mokrenja i imala sam blagu krv (od malena imam problem sa bakterijama) , 2 dana nakon escapele sam davala analize urina i doktor mi je prepisao baktrim protiv upale. . Ja sam krvarenje dobila 4-5 dana nakon koriscenja pilule, prvi dan je to bilo nesto jako slabo i blago ali sledeci dan se vec pretvorilo u pravo menstrualno krvarenje koje traje vec 4 dana s tim sto je danas 4 dan jako slabo a drugi dan je bilo izrazito pojacano kao i svaka moja normalna menstruacija. Zanima me da li je to izazvano krvarenje ili ipak moja ocekivana menstruacija posto sam i trebala da je dobijem u tom periodu?? Takodje mi je dva dana pred to krvarenje poceo jak bol u donjim ledjima koji je konstantno prisutan vec 7 dana ali se znantno smanjio. Imala sam i blagu temperaturu par dana. . I sad vise ne znam sta da mislim da li su to simptomi trudnoce ili mozda je zbog infekcije ili je doslo do poremecaja hormona nako escapele. Na netu citam kako su bolovi u ledjima i temp simptom trudnoce ali ja mislim da je rano da se simptomi pojave jer nije proslo ni 2 nedelje od moguceg zaceca a i imam krvarenje i decko nije uopste svrsio. . Jako se plasim, molim vas odgovorite mi sto pre, jer mi je jako potrebno misljenje nekog strucnog. Padam u depresiju polako.

    Odgovoreno: 28. 10. 2014.
    • Poštovana,
      Kasno sam dobio vase pitanje, bez panike, krvarenje koju ste imali smatrajte da je menstruacija, inace vam savetujem da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #131039

    • Poštovani,
      da li mi mozete objasniti par stvari? Naime, djevojka i ja smo pokušali imati odnos, pošto smo još nevini, tri dana nakon njene menstruacije. Pošto ne znam kada su joj plodni dani ili ne, ona je to smetnula sa uma pa mi nije ni rekla, tako da sam skoro saznao od nje da su joj tad bili plodni dani. E sad, pošto smo više puta pokušavali i nije nam uspjelo iz razloga što ona ima problema sa jajnicima i uopšte sa vaginalnim predjelu, jako ju je boljelo kada sam pokušao penetrirati tako da sam svaki put odustao ne želeći je povrijediti. Isti slučaj je bio i zadnji put. Prije nismo koristili zaštitu, ali ovog puta jesmo. Malo sam se raspitao oko svega pa sam saznao da i onaj predejakulat može biti "opasan" te sam prije našeg "odnosa" i njega obrisao za svaki slučaj. 
      Pošto nam nije išlo, prebacili smo se na "rad sa prstima" (izvinite na izrazu) te sam joj u jednom trenutku dublje ušao prstom (opet izvinite na izrazu) i koji minut nakon toga ona je doživjela orgazam i tada sam se povukao, a nakon tri minute i ja sam ejakulirao, ali naravno nigdje u blizini polnih organa niti na nju. 
      Bili smo mirni znajući da iako nam nije išlo da smo bili zaštićeni. No pre nekoliko dana, odnosno desetak dana od tog odnosa počela se čudno ponašati. Počela je da jede nenormalno, da ima mučninu, pa zatim da povraća, a i jajnici su je boljeli. Da naglasim jajnici su je boljeli odmah nakon "rada sa prstima" i bol traje sve do sada. Prepali smo se da nije trudna jer surfajući po netu vidjeli smo da su sve to odlike trudnoće. Što smo više surfali postajalo je sve gore. Evo sada ne samo da ima mučninu, nego joj se pojavila i vrtoglavica, glavobolja i jaki otkucaji srca. Tražeci te simptome opet sam našao na netu da su i to uzroci trudnoce. 
      Njena sestra koja ima iskustva kaže da i najmanja kapljica spreme ili predejakulata može da je oplodi, no ubijedjen sam da do toga nije došlo jer sam pazio. Čak sam i prezervativ nakon svega testirao da vidim da nije pukao slučajno negdje, no niije. Ima neredovne cikluse pa bi joj menstruacija trebala doci tek oko 15.10. Nadamo se samo da su to simptomi i straha i pms-a i da će ubrzo sve proći. Jako je frustrirajuće jer bi to bila neželjena trudnoća. 
      Molio bih vas da mi vi date vaše stručno mišljenje oko ovog slučaja.
      Hvala :-)

Ostavite komentar