1. Pitanje broj: #130067

    Molim vas za pomoć, stvarno više ne mogu. Prvi puta smo genitalni herpees dečko i ja imali za božić i otada svaki mjesec, svakih nekoliko tjedana. Dobili smo herplex kremu, ali nije normalno da nakon svakog nezaštićenog seksa ponovno dobijemo. Što da radimo, kako da to zalječimo bar da nam ne izbija svaki mjesec, jer psihički ja više ne mogu. U dugogodišnjoj smo vezi i iznova i iznova se ponavlja. .: / pozz

    Odgovoreno: 08. 08. 2014.
    • Poštovana,
      Lečenje genitalnog herpesa se sprovodi sa svrhom da dovede do olakšanja tegoba koje nastaju kao posledica rana i plikova, kao i da se smanji vreme potrebno za isceljenje organizma.

      postoje preparati koji se koriste u borbi sa virusom herpesa i drže ga pod kontrolom sprečavajući rasplamsavanje ove bolesti u budućnosti. Neki od najpopularnijih preparata u borbi protiv herpesa su: aciklovir, famvir, valtrex i zovirax. Nijedan od ovih preparata ne može da dovede do potpunog odstranjivanja virusa iz organizma, ali će smanjiti njegov uticaj, osnaživanjem organizma.
      dakle, za osobe inficirane herpesom, zdrava ishrana i odgovarajući trening će biti jako važni za kvalitetniji život, budući da utiču na jačanje imuno sistema organizma, koji pomaže u potiskivanju virusa. Što je organizam u boljoj kondiciji, to će buduća javljanja herpesa biti ređa.

      Pozdrav

Ostavite komentar