1. Pitanje broj: #129932

    Dobar dan, 02. 07. Mi je uradjena kiretaza missed ab, posle sedam dana na pregledu je sve bilo ok, ja sam oko dve nedelje imala oskudno krvarenje, braon iscedak. Posle te dve nedelje otisla sam po patohistoloski koji je pokazao molu, smestena sam u bolnicu uradjene su sve potrebne pretrage sve je bilo u redu, pracena je samo beta koja lepo pada i to je to. Nakon par dana sam osetila ziganje u levom jajniku i otisla na pregled, gde su mi rekli da je malo uvecan da je u pitanju blaga upala i dobila sam da ispijem jednu dozu citeral antibiptika, a za sekret koji je poceo da se ponavljuje dobila sam vaginalete polyginax. Tri dana nakon sto sam zavrsila sa terapijom dobila sam menstruaciju (to. Je ujedno 30 dan od kiretaze) , medjutim ona je prva dva dana bila jako oskudna, svetlije krvi je bilo na papiru posle brisanja, ali na ulosku je bilo u tragovima tamnije krvi. Danas je drugi dan. Meni je kontrolni pregled sa nalazom bete u utorak. Pa mene zanima da li je ovo normalno ili treba da se javim ranije lekaru? I jos me zanima kada bih trebala ja da uradim opet sve preglede, jer u bolnici je svasta radjeno al sve je ostalo tamo, a ja bih volela da imam kod sebe da je sve u redu, papa, kolposkopija, brisevi i sl. Samo da napomenem, da mi se ovo desilo u prvoj trudnoci. Unapred vam puno hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 04. 08. 2014.
    • Poštovana,
      Normalno je, sto se tice analize savetujem vam da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis & colpitis) .

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #129932

    • Poštovani, imam 52 godine, već 4. godine sam u menopauzi. Dobila sam menstruaciju sa svim pratećim simptomima. Uradjena je kiretaza, bez ikakvog krvarenja. Medjutim, posle 4 dana pojavio se, jako oskudno, braon iscjedak. Molim za savet.

    • Pozdravm ja sam izgubila bebu u 5 nedelji, a kirotaža mi rađena u 9. nedelji jer moj doktor nije video da je beba uginula, Posle kirotaze lepo sam se osećala, 4 dana nakon toga slabost i nisam ništa mogla da jedem. Krvarila sam pomalo crveno ali zadnja 3 dana tamno baš uz pojačan sekret čak. Doktor kaže da je normalno ali me buni što mnogo vode pijem, po 4 do 5 litara dnevno. Imam već dvoje dece odrasle, ovo mi se prvi put desilo i pa ne znam kako da se ponašam. Kontrola tek 12. kad budem dobila rezlutat H.P. Hvala unapred na odgovoru i srdačan pozdrav.

Ostavite komentar