1. Pitanje broj: #129798

    Poštovani, imam česte vaginalne infekcije koje se stalno obnavljaju, prošle nedelje sam radila vaginalni i cervikalni bris, i u vaginalnom brisu je pronađena klebsiella spp. A u cervikalnom enterococcus faecalis i pored toga gram pozitivni bacili, gram pozitivne koke, gram negativni bacili i u jednom i u drugom brisu kao i pmn leukociti, gljive nisu nađene ni u jednom brisu. Na osnovu antibiograma doktorka je prepisala ciprofloksacin koji pijem od juče. 17-tog jula 2014. Rađena je kompletna krvna slika i analiza urina da bi se isključile urinarne infekcije i doktorka opšte prakse kaže da je sve u redu, t. J. Nema urinarne infekcije. Dosta dugo, možda već oko mesec dana osećam neku mučninu u stomaku, i kao neku neku napetost koja traje po nekoliko sati, prvo je bilo na dva dana otprilike, a sad je svakodnevno. Seksualne odnose nisam imala nekoliko godina (trudnoća je isključena) , mokrenje je sasvim normalno, obilno jer pijem puno tečnosti, i varenje je uobičajeno, nemam ni zatvor ni dijareju, niti gasove više nego uobičajeno. , niti povraćanje niti temperaturu. Analize sam radila zato što mi se stalno, svaki mesec obnavljaju vaginalne infekcije, i ponekad imam bolove u predelu jajnika, mada ginekolog kaže da jajnici nisu upaljeni. I dalje imam pojačani sekret bledo žućkaste boje. Da li je moguće da ove tegobe: mučnina, kao neka napetost i pritisak u donjem delu stomaka potiču od ovih bakterija? Za sada nije ustanovljeno da imam čir na želucu, da li postoji mogućnost da bude to? Unapred hvala.

    Odgovoreno: 30. 07. 2014.
    • Poštovana,
      Verovatno da imate upalu grlica materice (cerviciti) sto potvrdjuje vas cervikalni i vaginalni bris, inace razlicite su prakse u nacinu lecenja.

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #129798

    • Postovani trudnica sam 29 nedelja, imam problem sa klebsiella spp i candidom u vaginalnom i cervikalnom brisu ne pomaze mi nista ne mogu da uklonim,imate li neku preporuku za mene? Hvala

Ostavite komentar