1. Pitanje broj: #129225

    Poštovani, imam 20 godina i menstrualni ciklus mi inače 33-35 dana, a menstruacija 6 dana. U aprilu mi je menstruacija završila 29. 04. , a prvog maja sam imala spolni odnos, pri kojem smo koristili kondom sve vrijeme, jer momak i ja zaista pazimo na to. Nakon toga nisam nikako imala spolni odnos. U maju mi je nastupila regularna menstruacija 25. 05. I trajala je kao i obično 6 dana. U toku te menstruacije sam se razboljela, doktorica mi je rekla da je to neka viroza, pa sam pila one tipične lijekove za prehladu i gripu. Brzo sam i ozdravila. Četiri dana nakon menstruacije pojavio mi se smeđkasti, dosta tečan iscjedak sa tragovima krvi, koji je trajao oko 3 dana. Mislila sam da je sve to zbog te prehlade, kako sam dosta vremena provodila sjedeći u hladnoj čitaonici i učila. Ovaj mjesec su mi bili i ispiti, pa je tu bilo mnogo stresa, čak i suza, a sve vrijeme sam bila malo prehlađena. I još da napomenem da se inače aktivno bavim odbojkom, ali zadnji mjesec dana nisam uopće trenirala zbog fakulteta, po čitav dan sam sjedjela učeći. Sada mi menstruacija kasni već 7 dana, pa nisam sigurna je li moguće da mi toliko kasni zbog svog tog stresa i prehlada, zbog izostavljenih treninga i toliko sjedenja? Zadnja 4 dana imam osjećaj u donjem dijelu stomaka kao da ću dobiti, ali ništa se ne dešava. Povremeno me zaboli desni jajnik i ponekad lijevi ali dosta manje od desnog. Iscjetka skoro pa i da nema nikako, skroz malo i bjelkast je, čvršći i nema mirisa. Pročitala sam na mnogim web stranicama da je moguće u ranoj trudnoći, da žena dobije krvarenje koje je veoma slično menstruaciji, pa sam se malo uplašila, da ipak sada ne kasni zbog toga? Iako mi je prošla menstruacija bila kao i sve ostale. Možda brinem bez razloga, ali ovo iščekivanje me čini nervoznom. Nadam se da mi možete pomoći. Hvala unaprijed!

    Odgovoreno: 06. 07. 2014.
    • Poštovana,
      Minimalne su sanse da ste trudni, uradite za svaki slucaj test za trudnocu, savetujem vam da uradite uz pregled da bi ste proverili da li su vam cisticni jajnici, takodje vam savetujem da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #129225

    • Nisam imala odnose, imala sam 20.11 u 12. nisam dobila, stalno me stomak i leđa, imam stalno bijeli proziran iscjedak.

Ostavite komentar