1. Pitanje broj: #128480

    Postovani, bila sam kod ginekologa 28. 05. 2014. I ustanovljena mi je upala gde sam dobila lekove i to vibramicina, canesten vag, probiotik. Zatim mi je uradjen i papa test i nalaz je sledeci- vaginalna flora: bakterije, papa iiia grupa atipicne skvamozne celije neodredjenog znacaja, atipicne celije neodredjenog znacaja: asc-us. I preporucena mi je hpv tipizacija. Moje pitanje glasi, da li da kada zavrsim sa terapijom, obzirom da mi je ginekolog rekao da je ta iii grupa moguca bas zboh te upale, da ponovim papa test pa ako je ponovo iii grupa uradim hpv tipizaciju ili da prvo uradim nju pa onda papa ponovo? Iz razloga jer je hpv tipizacija dosta skupa pa ne znam ima li potrebe da je radim ako popijem ovu terapiju i uradim ponovo papa test a on bude uredan? Unapred hvala!

    Odgovoreno: 06. 06. 2014.

Ostavite komentar