1. Pitanje broj: #128053

    Imam 40 godina avec vise od deset godina imam poremecaj vaginalne flore. U brisu vagine se nalaze crevne bakterije a nedostaje laktobacilus. Lecena sam godinama po antibiogramu ali bezuspesno. Vulva mi je bolna i crvena a na zahtev ginekologa radila sam biopsiju. Ph nalaz je vulvitis chronika. Odnose ne mogu da imam vec godinama zbog bola. Dobila sam ovestin vag. Dva puta nedeljno i ovestin kremu da mazem vulvu u roku od tri meseca/recite mi molim vas dali je to prava terapija za moje obolenje i kako se moze izleciti hronicna upala vulve. Unapred hvala

    Odgovoreno: 18. 05. 2014.
    • Poštovana,
      Verovatno da je vasa upale vulve je posledica hronicnu upalu grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti. Razlicite su prakse u nacinu lecenja.

      mi se bavimo time profesionalno. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #128053

    • Pozdrav! Draga gospođo/đice evo da se i ja javim sa istim problemom. 8 godina imam pojačan iscjedak, a u vezi s tim i urinarne infekcije i uvijek su mi izolirane patogene crevne bakterije. Flora je totalno narušena. Sve antibiotike sam probala i sad sam našla da je za te bakterije zasluzan glikogen kojeg te bakterije razlazu i stvaraju kiselu sredinu u kojoj ne mogu obitavati patogeni. Međutim taj glikogen se stvara dole pod utjecajem estrogena. Ova krema koja je vama propisana je na bazi estrogena pa me zanima ima li pomaka kod vas što se tiče tih užasnih tegoba? Molim vas da mi odgovorite jer sam već depresivna u vezi svega ovoga. Hvala vam!

Ostavite komentar