1. Pitanje broj: #127559

    Postovani rezultati vaginalnog i cervikalnog brisa su sledeci: k. P.: aerobnom kultivacijom nisu izolovane patogene bakterije ni gljive. M. P. Epitelne celije, gram pozitivni bacili, gram pozitivne koke. Imam pojacan sekret vec duze vreme, zanima me preporucena terapija. Ne znam da li je bitno da napomenem podlozna sam gljivicama, posle svake bolesti i konzumiranja antibiotika one se jave. Moj ginekolog kaze da nema potrebe za terapijom posto nema patogena ali meni sekret smeta. Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 29. 04. 2014.
    • Poštovana,
      Vas nalaz ukazuje da imate upalu grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti, razlicite su prakse u nacinu lecenja, licno smatram da je neophodna antibiotska terapija.

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #127559

    • Poslala sam komentar sa pitanjem pre cetiri dana, medjutim nema odgovora, a i ne vidim komentar koji sam ostavila, pa se pitam da li se pojavljuje tak kada lekar da odgovor.

    • Obratila sam se ponovo svom ginekologu, nakon vaseg odgovora i on mi je nevoljno dao terapiju ginofilusom (videh da su u pitanju vaginalete za regulaciju flore) , uz objasnjenje da terapija antibioticima nije neophodna i da samo moze uzrokovati pojavu gljivica kojoj sam podlozna. Svih 14 vaginaleta sam stavila, nakon toga sam dobila menstruaciju i sada ponovo imam mlecno belicasti sekret (bez mirisa kao i do sada) ali me pecka. Vise je to nelagodnost i neprijatnost. Bila bih zahvalna, kada bi mi vi propisali terapiju (pomiljali ste antibiotike) , na osnovu izvestaja (k. P.: aerobnom kultivacijom nisu izolovane patogene bakterije ni gljive. M. P. Epitelne celije, gram pozitivni bacili, gram pozitivne koke) koje sam poslala u predhodnom postu, posto moj ginekolog moze da me primi tek za 15 dana, a i vise mu iskreno ne verujem. Unapred hvala

Ostavite komentar