1. Pitanje broj: #125517

    Poštovani, imam 22 god. , prvu menstruaciju sam dobila sa 14 godina i do danas ciklusi su mi ostali jako neredovni, svaka 2-4 meseca, uz obilna krvarenja i bolove. U zadnjih godinu dana pojavile su mi se akne po licu, vratu i leđima (a pre ih nikada nisam imala) i malo pojacala dlakavost. Nisam nikada imala spolne odnose. Uradila sam nalaze spolnih hormona i hormone štitnjače: 4 dan ciklusa fsh 4, 2 iu/l (ref. Vr. 2-11, 6) lh 7, 2 iu/l (2, 6-12, 1) b-estradiol 70 pmol/l (98-592) progesteron 318 miu/l (64-390) testosteron 1, 4 nmol/l (0, 2-2, 70) kortizol 210 nmol/l (120-320) ft3 4, 69 pmol/l (2, 63-5, 7) ft4 12, 52 pmol/l (9-19) tsh 4, 51 mu/l (0, 27-4, 2) nalaz krvne slike uredan, ultrazvuk štitnjače uredan, ultrazvuk jajnika nisam radila. Na osnovu ovih nalaza ginekolog mi nije nista objasnio niti rekao dijagnozu, vec mi je prepisao terapiju diane 35 i da za 7-8 mjeseci dodjem na kontrolu. Da li da koristim ovu terapiju unatoc mogućim negativim efektima. Zanima me da li je moguće da imam pcos, koja mi je zapravo dijagnoza na osnovu ovih nalaza, i da li da uradim uz jajnika za svaki slucaj.

    Odgovoreno: 20. 02. 2014.
    • Poštovana,
      Savetujem vam da uradite uz pregle posle 21 dan ciklusa da bi ste proverili dqa li su vam cisticni jajnici, takodje vam savetujem da ponovite (fsh, lh, estradiol, progesteron 14 i 21 dan ciklusa) .



      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      [email protected] Com




      Pozdrav

Ostavite komentar