1. Pitanje broj: #125513

  Postovani doktore, zanima me da li vaginalete lomexin mogu da uticu na ciklus, tj. Da ga poremete? Naime, imala sam relativno uredne cikluse (ne bas tacne u dan, ali otprilike na 30 tak dana, neki dan gore dole) . Dijagnostikovane su mi gljivice i kao terapiju sam dobila tabletu diflucan i 2 lomexin vaginalete sa razmakom od 3 dana. Prvu vaginaletu sam iskoristila nakon zavrsenog ciklusa. Nakon 2 dana pojavio mi se roze braon sekret. 4-5 dana nakon druge vaginalete opet mi se pojavio braon sekret koji je trajao par dana. U vreme kada je trebalo da nastupi menstruacija opet se pojavio braon sekret umesto nje i trajao par dana kao menstruacija. Normalnu menstruaciju dobila sam nakon 47 dana od prethodne, ne racunajuci intermenstrualna krvarenja u vidu braon iscedka u medjuvremenu. Pa me zanima da li su mogle vaginalete da mi poremete ciklus? U medjuvremenu su mi ponovo dijagnostikovane gljivice tako da je lecenje bilo neuspesno. Sta mi preporucujete? Veliki pozrav i unapred hvala!

  Odgovoreno: 20. 02. 2014.
  • Poštovana,
   Vaginalete lomexin nemaju uticaj na menstrualni ciklus, savetujem vam da proverite hormonski status i da uradite kolposkopski pregled zajedno sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis & colpitis) koju treba adeklvatno leciti.

   mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na besplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija “aras”
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com

   Pozdrav

Ostavite komentar