1. Pitanje broj: #124998

    Postovani, dve godine unazad imam tegobe u vidu ucestalog mokrenja i pecenja u uretri, koje je nekad danima gotovo neizdrzivo a onda slede periodi kad je manje izrazeno. Takodje imam bol u donjem delu ledja i stomaka. Uriniranje mi donosi olaksanje ali posle par minuta tegobe opet pocinju. Odnosi su bolni i zato ih nemam unazad godinu dana. Takodje sam imala i osecaj pecenja u oblasti vagine. Lecili su me ginekolozi i urolozi ali tegobe ostaju prisutne. Ginekoloski ultrazvuk i ultrazvuk besike i bubega je u vise navrata radjen i bio je u redu. Urinokulture su ranije pokazivale e. Coli, ali u zadnjih pola godine su sterilne. Vaginalni, cervikalni i uretralni brisevi na mikoplazmu, ureaplazmu, hlamidiju, gonokok su bili radjeni u vise navrata i bili su negativni. Pre dve nedelje ponovo je pocelo pogorsanje simptoma u vidu pecenja u uretri koje je trajalo danima. U nalazu urina bilo je 1-2 eritrocita sveza i bleda, 4-5 leukocita, dosta bakterija, 12-14 plocastih celija, aceton +1. Urinokultura: e coli 10 000. Urolog mi je savetovao da uzmem tamsol i cysta q i da ponovo uradim sve briseve, pa da se javim da uradimo cistoskopiju. Najnoviji nalazi su: bakterioloski bris uretre: podloge su ostale sterilne cervikalni i vaginalni bris: normalna flora mycoplasma i ureaplasma iz uretre: negativno chlamydia trachomatis iz uretre (dif metod): pozitivan vaginalni bris: mikroskopijom bojenog preparata uocen urogenitalni parazit t. Vaginalis i clue cells. Sad je pecenje u uretri malo manje izrazeno ali me boli donji deo ledja i osecam tisteci bol u donjem delu stomaka, u predelu desnog jajnika. Ginekolog mi je dao terapiju: hemomicin 1 gram, jednokratno za hlamidiju. Potom, orvagil 400, 3x1, sedam dana. Lokalno neo penotran forte 1x1, sedam dana. Molim vas za misljenje i savet. Posto su mi brisevi u toku ove dve godine uvek bili sterilni, a ja nemam odnose i na higijenu izuzetno pazim, kolika je sada, po vasem misljenju, mogucnost lazno pozitivnih nalaza na hlamidiju? Unapred veliko hvala!

    Odgovoreno: 04. 02. 2014.
    • Poštovana,
      Savetujem vam dab uradite kolposkopski pregled zajedno sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, jer verovatno imate upalu grlica materice (cervicitis & colpitis) koju treba adekvatno leciti.

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na bezplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar