1. Pitanje broj: #122354

    Postovani, da li biste mogli da mi protumacite nalaz? "u obe dojke slabije razvijeno epitelno tkivo bez izdvajanja tu promena i makrocisa. Slobodna koza pektoralna fascija i retromamrani konus. U obe axile nema patoloski uvecanih limfnih zlezda. " imam i ranicu na grlicu materice, papa je ii. Takodje, imam u porodici istoriju ca grlica materice i dojki. Da li biste mogli da mi date i neki savet, sem da idem na redovnu kontrolu. Hvala

    Odgovoreno: 15. 11. 2013.
    • Poštovana,
      Nalaz dojke uredan, ranica na grlicu materice je posledica dugotrajnu ne izlecenu upalu grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti.

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #122354

    • Dr Rami Aburas 18. 11. 2013.

      Hormonski status pozeljno da se uradi na sledeci nacin (fsh, lh, estradiol, progestero 7, 14, 21 dan ciklusa i prolactin samo 14 dan ciklusa) , ranice na grlicu materice je posledica dugo trajnu upalu grlica materice (cervicitis & colpitis) koja nije izlecena na vreme, razlicite su prakse u nacinu lecenja tu ranicu, ali je pozeljno je lecite sto pre a ne samo kontrolisati na svakih 6 meseci.

    • Dr Rami Aburas 18. 11. 2013.

      Hormonski status pozeljno da se uradi na takav nacin (fsh, lh, estradiol. Progesteron, 7 14 21 dan ciklusa i prolactin samo 14 dan) , razlicite su prakse u nacinu lecenja (cervicitis & colpitis) i ranica kao posledica, ali savetujem da tu ranica izlecite sto pre a ne da kontrolisite na svakih 6 meseci.

    • Jos da dodam da vec 10 godina imam jednog partnera! A kada mu je radjen bris nije pronadjeno nista patogeno.

    • Postovani doktore, hvala na odgovoru. Moram da kazem da jednom godisnje idem na kontrolu, tako da na pregledu pre ustanovaljavanja ranice nije bilo nikakvih problema. Nakon toga dobila sam sa poligynax vaginalete i dr mi je rekla da cim osetim prve simptome colpitisa da krenem sa terapijom. Od tada idem na svakih 6 meseci na pregled i arnica je od pocetka ista. Nalaz ultrazvuka je uterus u avf, normalnog oblika i velicine. Praznog cabuma. Adnexalni nalaz uredan. Duglas b. O. Kolopskopija: na gornjoj usni izrazena ree otvorenog tipa i par ovulae nabothii. Skvamozni epitel jod pozotvan. Dijagnoza: coplitis iiia, ree otvorenog tipa, pvu, pa ii. Jedini savet koji sam dobila je kao sto rekoh to za vaginalete i da se povremeno ispiram. Citala sam da je za displazmaticne grudi krivac visak estrogena. Imam redovne odnosno uredne menstruacije, s tim sto povremeno pre dobijanja ume da mi se pojavi bledoruzicasti secret i nakon tri dana dobijem. Pretpostavljam da je to smanjen nivo progeseterona. Kako se radi hormonski status? Da li se kada se dobije nakon 3 dana daje krv ili kako ide? Hvala vam najlepse!

Ostavite komentar