1. Pitanje broj: #122093

    Postovani, ja se izvinjavam al potrebno mi je vase misljenje, i ako ga dobijem unapred hvala. A i pritom imam problema jer vec godinu dana nemogu da ostanem trudna… prosle godine sam imala dva pobacaja, i nisam imala problema da ostanem trudna, a sada duze vremena pokusavamo i opet nista. . . Nemam ni jedno dete. . . Lekar me je uputio na dosta analiza i ja sam to i uradila… radila sam briseve, torc, kariotip…i sve je bilo ok. Imala sam da uradim jos tiroidni status i ogtt i to sam uradila i dobila rezultate pa me zanimaju da li su uredu i oni i te hormone sam ispitivala drugog dana ciklusa…a evo i rezultati: estradiol 20 a treba da bude 12. 5-166ng l lh 3. 55 iu l a treba da bude 2. 4-12. 6 fsh 4. 92 iu l a treba da bude 3. 5-12. 5 progesteron 0. 585 ng ml a treba da bude 0. 2-1. 5 prolaktin 395. 0 a treba da bude 102-496 testosteron 0. 39 a treba da bude 0. 06-0. 82 amh 3. 12 a treba da bude 0. 19-9. 13, kako sam ja to videla mislim da su rezultati dobri ali me zanima vase misljenje…a sto se tice ogtt u 100 g evo rezultata: 0 min-5. 3 nakon 60 min-9. 6 nakon 120min -7. 5, i nakon 180 mi n- 8. 0 mmol m a treba da bude 7. 8… pa me zanima da li imam razloga za brigu ja nisam jela 10 sati pre analize nista, ali sam dan pre unosila slatko…i sobzirom da sam malo veci panicar da li moze da dovede do tog malog povecanja? Unapred zahvalna tamara

    Odgovoreno: 08. 11. 2013.

Ostavite komentar