1. Pitanje broj: #120848

    Ovako, lekari su mi ustanovili da imam cisticne jajnike i zavaljenu matericu, valjda se tako kaze. Medjutim bila sam kod sigurno desetak lekara i niko ne zna ili ne zeli da mi kaze konkretno sta trebam da radim. Za ciste sam saznala pre oko godinu dana i do danas nisam saznala sta trebam da uradim kako bi ih izlecila. Posto sam imala neredovne menstruacije pila sam mesec dana hormonske tablete kako bi mi se menstruacija uredila i od tada je koliko toliko i redovna. Ja imam visak kilograma i zadnji doctor koji me je pregledao samo mi je rekao da moram da smrsam i nista drugo. Radila sam i analize odnosno hormone i polnih zlezda i stitne zlezde i polni hormone su svi u redu. Radjena mi je i kolposkopija i nadjena mi je ranica i za nju su mi rekli da koristim vaginalete na bazi kantariona. Moj razlog za brigu je taj sto zelim da ostanem trudna i sto niko nece da mi izadje u susret i konkretno mi kaze sta trebam da uradim kako bih resila problem. Moj suprug je radio sve analize vezane za plodnost i svi rezultati su u redu tako da kod njega ne postoji nikakav problem. Zbunjuje me to sto mi je receno da imam folikule ali vec godinu dana ne mogu da ostanem trudna niti znam sta trebam da radim. Cula sam da ciste mogu preci u hromicno oboljenje pa se plasim da kod mene ne dodje do toga jer u tom slucaju necu moci da imam dece. Molim vas recite mi sta trebam da uradim. Unapred hvala

    Odgovoreno: 03. 10. 2013.
    • Poštovana,
      Zavaljena materica je polozaj i nije bolest, inace cisticnj jajnici su poledica hormonskog poremecaja koji treba ispitati (fsh, lh, estradiol, progesteron, 7, 14, 21 dan ciklusa i prolactin samo 14 dan ciklusa) , ranica na grlicu materice je posledica upale grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti.

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na bezplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com




      Pozdrav

Komentari na pitanje: #120848

    • Dr Rami Aburas 24. 10. 2013.

      Mozete da se javite na mobil: 064 11 88 264 posle 14 h da zakazite kada bi ste dosli na bezplatne konsultacije (ponesite sve sta imate od analize) .

    • Htela bih samo da jos pitam kako se mogu javiti na besplatne konsultacije? Hvala

Ostavite komentar