1. Pitanje broj: #120833

    Postovani, imam 18 god. Pre mesec dana sam izgubila nevinost. Dugo sam sa deckom i zelim da koristim kontracepcijske pilule. Medjutim, procitala sam da je apsolutna kontraindikacija za pilulu tromboza. E sad, moj otac je umro od neuroendokrinog tumora pankreasa, a imao je trombozu portne i vene linealis, za koje kazu da si izazvane tumorom. . . Medjutim, u jednoj njegovoj otpusnoj listi pise da visoka vrednost ne mogu tacno da se setim kog parametra otvara mogucnost nasledja trombofilnog stanja. . . Moram da napomenem da je moj otac jedini u porodici imao trombozu ikada, i to tek po obolevanju od tumora pankreasa, svi u porodici i sa oceve i sa majcine strane su zdravi, i sa urednim krvnim slikama, osim tatinog oca i maminog oca koji imaju cirozu jetre i hepatitis c, ali niko nikada nije imao trombozu osim oca. Zanima me da li, po vasem misljenju postoji mogucnost da ja koristim pilule ili ne? Ja cu se javiti ginekologu, ali ovde su lekari takvi da jednostavno ne zele da saslusaju, zato vas molim da mi kazete svoje misljenje? Pozdrav i sve najbolje

    Odgovoreno: 01. 10. 2013.

Ostavite komentar