1. Pitanje broj: #120616

    Poštovani, pre godinu ipo dana sam otkrila da imam hpv virus tip 16, tada je rađena i ciljana biopsija koja je pokazala samo hronicnu upalu, tada je papa još bio ii grupa, vs prvo iii i vi, koristila sam vaginalete, polyginax, i gljivice su izlečene na sta mi je moj ginekolog rekao da je sve u redu i da dođem na kontrolu za godinu dana. Kada sam došla na kontrolu imala sam šta i da vidim papa iiia grupa, hpv16 i dalje prisutan, iako mi je on rekao da će moj organizam sam da ga izbaci (kasnije sam saznala da virus ostaje zauvek u organizmu) , rečeno mi je da koristim macmiror vaginalete i da dođen na kontrolu za 3 meseca, jer to navodno nije ništa strašno. Tada sam odlučila da promenim ginekologa. Uradila sam vs iiia grupa, zatim briseve na ureaplasmu, mycoplasmu i chlamydiu, bili su negativni, zatim mi je ponovljena biopsija koja je pokazala da imam cin1, i tada je urađena dosirana lokalna hipertermija 75c, i kada sam došla na kontrolni papa test, pokazao je da je sada papa iiib grupa, sto znači da se u roku od nekoliko meseci čak i posle tretiranja promena, meni stanje pogoršalo. Tada mi je doktorka rekla da želi da uradi konizaciju. Sad je moje pitanje koja je metoda efikasnija, da li loop excizija, ili tzv. Klasična konizacija nožem? Još da napomenem da imam 22 godine, i da nisam rađala. Unapred zahvalna na odgovoru.

    Odgovoreno: 25. 09. 2013.
    • Poštovana,
      Razlicite su prakse o nacinu lecenja, u vasem slucaju najvaznije je leciti hronicnu upalu grlica materice (cervicitis) odakle je sve i nastalo.

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na bezplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar