1. Pitanje broj: #120528

    Poštovani, interesuje me jedna stvar. Prije godinu i 8 mjeseci imala sam po prvi put odnos. Problem je u tome što je taj odnos bio bez zaštite i ja u stvari ne znam sad u kakvom je stanju moj oragnizam. Čitajući na interentu utripovala sam si sve moguće bolesti još uz to imam problema sa bolom u predjelu lijevog jajnika već izvjesno vrijeme tako da sam prošle godine u ovo doba bila na prvom ginekološkom pregledu gdje mi je doktorica izvršila pregled, uz, nalaz krvi i urinokulture i rekla da je to sve u redu i da je u pitanju prehlada, malo uvećan lijevi jajnik, policistični jajnici i dala da pijem nimulid tablete u kombinaciji sa još jednim kojih se sad ne mogu sjetiti. Na kontroli koja je bila nakon 6 dana rekla je da je to sve u redu iako sam ja i dalje osjećala nelagodu baš u predjelu lijevog jajnika i da nastavim sa čajevima, kompotima. . . Uz to je nadovezala i operaciju slijepog crijeva koju sam imala u djetinjstvu kao moguć razlog nelagode. (ali opet ožiljak mi je sa desne strane a ja ovo sve osjećam sa lijeve, ne znam da li je i tako moguće?) pošto se privatno poznajem sa doktoricom nisam baš imala hrabrosti da s njom otvoreno pričam o svome strahu, pa bih se obratila sad vama za savjet. S obzirom da ja i sad opet osjećam identične simptome, s tim da mi se sad čak nekad prošire i u lijevu nogu, nekad malo poviše jajnika. . Uglavnom ključna tačka je u predjelu lijevog jajnika, moje pitanje je sledeće, u slučaju da sam tokom tog prvog odnosa koji mi se igrom slučaja desio bez zaštite, poslije pa do dana današnjeg napominjem da ih više nisam imala, znači da je tad došlo do neke polne infekcije da li bi se ona za 9 mjeseci razvila dovoljno da bi prouzrokovala nekakve komplikacije koje bi bile vidljive na tom uz. Znam da se to utvrđuje posebnim nalazima, ali olakšali biste mi puno sa odgovorom na ovo pitanje. I po vašem mišljenju kako bi se te infekcije ako je došlo do njih manifestovale sad, nakon godinu i 8 mjeseci? Nisam u mogućnosti da radim dodatne pretrage povodom tih polnih infekcija, cijelo vrijeme sam u strahu, još pogotovo kad osjetim tu bol zbog koje sam se prošle godine išla na pregled. Znači da sumiram, interesuje me vaše mišljenje da li bi ta doktorica tad prošle godine kad sam bila a to je bilo 9 mjeseci nakon odnosa mogla uočiti i jednu malu trunčicu koja bi upućivala da je nekakva vrsta polne infekcije prisutna. Napominjem da u tih 9 mjeseci poslije više nije bilo odnosa. Unaprijed zahvalna.

    Odgovoreno: 22. 09. 2013.
    • Poštovana,
      Prvo bez panike, policisticni janici su posledica hormonkog poremecaja, savetujem vam da uradite hormonski status da biste dobili pravu terapiju i da uraditi kolposkopski pregled da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) , a to se leci i nista nije strasno.


      Pozdrav

Komentari na pitanje: #120528

    • Dr Rami Aburas 22. 09. 2013.

      Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu. Ginekoloska ordinacija “aras” http: //www.wix.com/aburasrami/aras dr rami aburas dobracina 6/1 tel. 2622832 064 1188264 ramiaburas@hotmail.com

Ostavite komentar