1. Pitanje broj: #119949

  Postovani, mene zanima da li hlamidija moze biti prikrivena u organizmu, i da li moze da je ima samo jedan od partnera? Brisom uretre i spermokulturom kod mog supruga je pronadjena hlamidija i strapfilokokus aureus, dok su svi moji brisevi negativni i cisti. Inace, vec 6 godina se borimo sa sterilitetom, da li to moze da bude povezano? I kako je moguce da je ja nisam dobila toliko dugo? Unapred hvala na odgovoru.

  Odgovoreno: 02. 09. 2013.
  • Poštovana,
   Ako vas bris na hlamidija negativan,. Ond vi nemate hlamidija. Ako spermogram vas suprug uredan, onda sve uredu, proverite vas hormonski status (fsh, lh, estradiol, progesteron, 7, 14, 21 dan ciklusa, i prolactin samo 14 dan ciklusa.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #119949

  • Veliko hvala na odgovoru, medjutim moje pitanje je bilo da li hlamidija moze da utice na neplodnost kod mog supruga? Napominjem, moji brisevi su uredni i negativni na sve (hl. Miko. Ur. Bakt.) , briseve radim na 6 meseca, hormone takodje (sve vise nego dobro uvek) . Spermogram supruga je uredan, spermokultura -straph. Aurea, bris-hlamidija. Pre 6god. Je suprug imao hlamidiju koju smo oboje lecili, pa sumnjam da je od tad ostala prikrivena- neizlecena, a sad se opet pojavila. Da li je to moguce i kako ako jeste?

Ostavite komentar