1. Pitanje broj: #119948

    Postovani. . . Zanima me koliko gojaznost otezava zacece??? Uradila sam kod ginekologa potrebne analize, rekao mi je da je sve uredu. . . 10meseci redovno pokusavamo da dobijemo bebu i jos uvek nista od toga, ja imam 19godina a partner 24god. On jos uvek nije uradio analize. . . . Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 02. 09. 2013.
    • Poštovana,
      Gojaznost ne moze da bude glavni razlog za ometanje zacece, savetujem vam da uradite hormonski status (fsh, lh, estradiol, progesteron, 7, 14, 21 dan ciklusa, i prolactin samo 14 dan ciklusa) i kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, takodje savetujem vas partner da uradi spermogram sa spermogramom.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #119948

    • . Hvala Vam na tako brzom odgovoru. Uradila sam kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima i sve je u redu. Radila sam i ultra zvuk sa sondom, zanima me da li se na tom pregledu moze utvrditi da li imam zapusene jajovode ? Od skoro dobijam na 28 dana i traje 5 dana, u prethodnim mesecima nije bila redovna, zadnja 3 meseca dobijam tacno. Da li je moguce da je ovulacija izostajala ?posto ja mislim da jeste.

Ostavite komentar