1. Pitanje broj: #118724

    Moja đevojka je prije 2 mjeseca (u 3 mjesecu trudnoće) imala krvarenje, poslije kojeg je dobila hematom. Bila je na liječenju 10 dana u bolnici, nakon čega je otpuštena kući i rečeno joj je da miruje i pije utrogestan i prima injekcije progesterola. Dr. Joj je poslije mjesec dana od otpusta rekao da utrogestan i dalje koristi, a progesterol prestane primati. Prije neđelju dana je imala bolove sa strana u donjem dijelu stomaka, prpraćene kontrakcijama. Kada smo došli u bolnicu dr. Joj je dala da primi putem infuzije ginipral i izopten. Primila je 4 flaše ukupno. Poslije prve dvije joj je bilo mnogo bolje nego prvi dan, ali poslije par dana je dobila odjednom još jače bolove nego prvog dana, a koje su bile i učestalije. To je trajalo 10 sati, a bolovi su se manifestovali svaka 4 min. Ujutro smo izgubili bebu u 5 mjesecu trudnoće (iako je beba bila živa) !!! Niko nam nije rekao razlog zbog čega je do toga došlo, iako je hematom skroz nestao u predhodnom periodu (svaki dan po malo) . Zanima nas da li nam možete pomoći i vi nam reći razlog i da li je trebalo liječiti i nekim drugim ljekovima osim izoptena i giniprala-prije gubitka bebe za ta nekolika dana dok je bila u bolnici. Crp joj je bio 20. Unaprijed hvala!

    Odgovoreno: 28. 07. 2013.
    • Poštovani,
      Odlicna je bila terapija, i odlicno su postupili, ali desava se, jedino mogu da je savetujem pre nego misli na sledecu trudnocu da proveri hormonski status i da uradi kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da proverila da li ima upalu grlica materice (cervicitis) .

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #118724

    • Najljepše vam hvala doktore!! Interesuje me je li mogao pomoći npr. Longacef ili neki slican antibiotik da bi tu neku upalu sanirao? Hvala još jednom!!! Sve najbolje!!!

Ostavite komentar