1. Pitanje broj: #118640

    Juce sam dobila menstruaciju sa dan zakasnjenja, mada mi nije uvek tacna u dan, ali je u okvirima od 28 do 32 dana. Prvog dana, tj. Juce jedva da je bilo primetno krvarenje, ali od jutros krvarim obilno sa krupnim komadima. Inace, od svoje 10. Godine, tj. 15 godina unazad uvek mi isto izgleda menstruacija, prva dva dana je uvek obilna i jako bolna. Ovog puta me je stomak danima boleo kao sto me boli u mementu kada dobijem, ali nista nesnosno. I cudno mi je me sada skoro i ne boli stomak. Ja sam nekako povezivala da to obilno krvarenje prva dva dana ima veze sa bolovima i grcevima, a i sa tim sto mi je ginekolog rekao da mi je duplo manja materica od normalnih dimenzija. I non stop imam osecaj da mi se mokri, ali kada odem do wc, bude 1-2 kapi urina, ali ako izuzmem taj osecaj, mokrim zapravo normalno. Sto se tice odnosa, imam redovne odnose, nezasticene sa stalnim partnerom. Da napomenem da sam prekjuce bila izlozena velikom stresu, uz to pijem beta karoten zbog alergije na sunce i mazem alfoderm, kortikosteroid za ekceme. Pusac sam, 1 kutija dnevno, nekada i malo vise. I pomalo osecam neki pritisak na vratu, na skroz donjem delu vrata, na sredini. Pre nekoliko dana mi je po ceo dan bila mucnina i uvece sam povracala. E, da, vec neko vreme imam pojacan miris sekreta, nije obilniji nego inace, niti mu je boja ili izgled promenjen, samo ima malo tezi miris. Citala sam o nekom mirisu koji se poredi sa pokvarenom ribom, ovaj nije takav, ali je jak poprilicno. E, sada, ono sto mene buni je ta promenjena rutina u menstruaciji, jer nikada nije bilo tako. Razumem od ovog stresa da se nesto promenilo, ali mi nije jasno zasto je i pre par dana bilo sve drugacije nego inace, kada nisam bila pod stresom. Sta bi to moglo da znaci i da bude? Hvala unapred!

    Odgovoreno: 26. 07. 2013.
    • Poštovana,
      Sto se tice ginekoloske strane, imate 2 problema 1- verovatno imate hormonski poremecaj, zato vam savetujem da uradite hormonski status (fsh, lh, estradiol, progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa i prolactin samo 14 dan ciklusa) , takodje da uradite uz pregled posle 22 dan ciklusa da biste proverili dali su vam cisticni jajnici.
      2- savetujem vam da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #118640

    • Dr Rami Aburas 26. 07. 2013.

      Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu. Ginekoloska ordinacija “aras” http://www.wix.com/aburasrami/aras dr rami aburas dobracina 6/1 tel. 2622832 064 1188264 ramiaburas@hotmail. Com

Ostavite komentar