1. Pitanje broj: #118545

    Postovani, zamolila bih vas za savet imam 29 godina, prvu menstruaciju sam dobila u 14. Godini. Od prvog dana menstruacije su neredovne, sa dijagnozom policisticnih jajnika, hormonskog disbalansa itd. . . Godinama sam pila oralne kontraceptive, vise vrsta. . . U toku uzimanja pilula ciklus se stabilizuje, po prestanku se tegobe vracaju. . . Vec skoro 2 godine pokusavam da ostanem u drugom stanju. Ginekolog mi je najpre lecio upalu materice, jajnika i mokracnih kanala. Nalaz na hlamidiju je bio uredan. U januaru ove godine mi je izazivana menstruacija tabletama primolut nor. Navodno ovulacija postoji ali trudnoca izostaje. . . Sve vreme se zalim na bolne odnose ali on tvrdi da je sve u redu. Odbila sam hormonsku terapiju i pocela da uzimam femisan a biljne kapi. Ginekologa mi je pre par dana saopstio da mi se pojavila ranica na grlicu materice i levom jajniku. Uradio je papa test i dao mi diklofen i chymoral tablete (???) . . . Tu terapiju nisam uzela. Danas je stigao nalaz papa: ii grupa citologija, iii grupa cistoca. Napomena: proveriti cb. Koje analize jos da uradim da bih otklonila tegobe i ostala u drugom stanju i da li je ovaj papa rezultat za brigu? Hvala unapred!

    Odgovoreno: 23. 07. 2013.
    • Poštovana,
      Sve simptome koje ste naveli svodi se da imate 2 problema:
      1- imate hormonski poremecaj i zbog toga treba uradite hormonski status (fsh, lh, estradiol, progesteron 7, 14, 21 dan ciklusa, i prolactin i tostesteron samo 14 dan ciklusa) , da biste dobili adekvatnu terapiju.
      2- imate vec duze vreme upalu grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti, zbog cega je nastala i ranica na grlicu materice, zato vam savetujem da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima.

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar