1. Pitanje broj: #118432

    Postovani, imam 32 godine, jedan porodjaj sa 23 i jedan abortus sa 25 godina. Nakon abortusa lekar je primetio ektopiju koju je redovno pratio, papa je bio ii grpa, sve dok 2007. Papa nije pokazao iii grupu, jedan lekar je video leukoplakiju, drugi aceto white epitel i tu krece moja agonije! Biopsija-4 isecka smedjebelicaste boje, velicine 4-7 mm. Nalaz: papillomatosis epithelii squamosi cervicis uteri. Cervicitis chronica virosa. Erosio in sanationem cervicis uteri. Hpv negativna. Prvi odnos u 23. -oj godini, odmah trudnoca, stalni partner. Nakon biopsije, na predlog lekara uradjena mi je laser vaporizacija i sest setomesecnih narednih kontrola su bile u redu i papa i kolposkopski. E tada mi se smucilo, i u nadi da je sa tim zavrseno ja nisam isla na kontrolu zadnje tri godine! Zato me interesuje da li postoji mogucnost recidiva (uzgred izbegavam zadnje tri godine odnose iz straha da se opet nesto ne poremeti i obavezno stavljam posle odnosa povidon jod vaginaletu, sto nije tako cesto jer ni odnosi nisu) ??? Uvek su bili prisutni le, ali lekari na to nisu obracali paznju, pogledaju papa i posto je u redu, sve drugo nema veze: - (. Mozete li mi jos reci sta tacno u prevodu znaci moj nalaz biopsije, buni me ono virosa, a hpv negativan, herpes mi ponekad samo izadje na usni, ne znam da li ta dva herpesa imaju veze uopste, a sidu nemam: ) . Sta je onda to virosa? E sada najtezi deo-nakon tri godine treba da skupim snage i odem ne pregled-s obzirom na to da sam se prilicno cuvala, sta mislite iz iskustva da ce me naci: -) ? Ne znam kako cu to preziveti, muci me taj recidiv. Mada i kada je papa bio iiigrupa bile su retke atipicne celije. Sta mislite, molim vas odgovorite mi na sva pitanja. Hvala vam

    Odgovoreno: 19. 07. 2013.
    • Poštovana,
      Sve sta ste spomenuli je posledeica hronicne i dugo trajne upale grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti, po vasem nalazu nemate hpv virus, na zalost ta upala (cervicitis) cesto recedivira.

      mi se bavimo time profesionalno, mozete da nam se javiti na bezplatne konsultacije. Procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Ostavite komentar