1. Pitanje broj: #117856

    Postovani, od pre par godina imam ektopiju na grlicu koju kontrolisem na 6 meseci. Danas sam bila kod privatnog ginekologa, jer sam u procesu prebacivanja kartona, gde mi je na kolposkopiji receno da imam mozaik (oko smu stara ree zt bez znakova atipicne arborizacije, perifernije na prednjoj usni polje aw epitela sa mozaikom) . Doktorka me je bas uplasila predlazuci biopsiju. Brisevi na hlamidiju, miko i ureaplazmu su mi pre 2 godine bili uredni, a od tada nisam menjala partnera, niti imala nezasticene seksualne odnose. Takodje 11. Juna sam posle 3 godine prestala da pijem jassmin pilule. Da li mozda one mogu da budu uzrok tog mozaika, i sta vi predlazete? Hvala

    Odgovoreno: 03. 07. 2013.
    • Poštovana,
      Sve sta ste spomenuli je posledica upale grlica materice (cervicitis) koja od pocetka nije adekvatno lecena, inace razlicite su prakse o nacinu lecenje.

      procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

      ginekoloska ordinacija “aras”
      http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
      dr rami aburas
      dobracina 6/1
      tel. 2622832
      064 1188264
      ramiaburas@hotmail. Com

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #117856

    • Dr Rami Aburas 04. 07. 2013.

      Kad sam vam rekao: sve sta ste spomenuli je posledica upale grlica materice (cervicitis) koja od pocetka nije adekvatno lecena, inace razlicite su prakse o nacinu lecenje. Moja praksa je da ne treba pustiti pacijentkinju 6 meseci bez terapije.

    • Postovani, nije mi jasno na koji navin nije dobro lecen cervicitis? Ja idem na redovne kontrole na 6meseci i uvek sam odlazila samo sa savetom o redovnom pracenju bez ikakve terapije. Sta vi predlazete i da li je ovaj nalaz zabrinjavajuci.

    • Postovani, hvala na brzom odgovoru. Nije mi jasno na koji nacin nije dobro lecen cervicitis? Ja nikada nisam dobijala terapiju od ginekologa i nalazi i papa i vs su mi bili uredni. Odlazila sam sa savetom o redovnim kontrolama na 6 meseci. Sta vi predlazete, i da li je ovaj nalaz zabrinjavajuci?

Ostavite komentar