1. Pitanje broj: #117854

  Poštovani! Dana, 27. 05. 2013. Godine rađena mi je kolposkopija, doslovno vam prepisujem nalaz jer nisam u mogućnosti da ga skeniram. . Molim vas da mi objasnite to što piše na nalazu s obzirom da sam na sajtu mogla pronaći samo da je to " abnormalan kolposkopski nalaz ", naime riječ je o finom mozaiku. . Nalaz je slijedeći: oko oeu polje ectopiae sch neg (-) fini mozaik na 6 h sch neg (-) , vagina i vulva b. O. Predloženi brisevi: cervikalni vaginalni bris, bris na mycoplasmu, ureoplasmu i chlamidiju trachomatis. . . Koji još nisu ni uzeti. Znam šta su navedeni brisevi, ali me interesuje ta promjena na 6 h, da li je to ranica ili. . . ?? Da li ću morati na biopsiju?? Recite mi zbog čega se radi kolposkopija? Da li se kolposkopija služi za rano otkrivanje tumora na grliću materice ili i nekih polnoprenosivih bolesti? Papa nalaz je negativan, ali je rađen 3 mjeseca prije kolposkopije, i na nalazu nisu navedene ni stepen čistoće ni grupa. . . Imam 33 godine i nisam rađala. Molim vas što opširniji odgovor na meil. . . Po mogućnosti da odgovori dr. Jelena seratlic unaprijed zahvalna. . . Srdačan pozdrav iz banjaluke. .

  Odgovoreno: 03. 07. 2013.
  • Poštovana,
   Po opisu koji ste spomenuli nemate ranicu na grlicu materi, ovaj opis je posledica upale grlica materice (cervicitis) koju treba adekvatno leciti.
   među najvažnije metode u otkrivanju premalignih i ranih malignih promena na epitelu grlića materice, spadaju  kolposkopija i citologija. Kolposkopski pregled uz eksfoljativnu citodijagnostiku pouzdan je u preko 95% .

   za vise objasnjenja procitajte nas clanak o kolposkopiji grlica materice, cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija “aras”
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com


   Pozdrav

Ostavite komentar