1. Pitanje broj: #117829

  Postovani, pre 14 godina radjen mi je kolposkopski nalaz i dijagnoza je bila zona transformacije (otvorenog tipa) i leukoplakija (gruba-izvan zone) . Tada mi je uradjena i biopsija i nalaz je bio bez znakova atipije. Ali od tada imam cesta krvarenja tamne boje, i u stvari samo par dana u mesecu budem bez 'menstruacije'. I prokrvarim nakon odnosa. Pre dva meseca mi je uradjena kiretaza i uradjena mi je ponovo biopsija. Rezultat ph nalaza glasi ovako: fragmenti endometrijuma sa pretezno nesekretornim, tubularnim i nekoliko cisticnih zlezda bez znakova atipije, koja je odsutna i u stromi neravnomerne celularnosti. Ja i dalje imam isti problem, pa mi ginekolog vrsi neko "spaljivanje, i ispiranje". I sada tokom pregleda i kada nemam menstruaciju, ima krvi negde u dubini materice. Zanima me vase misljenje da li imam predispozicije za maligno oboljenje. Unapred zahvalna.

  Odgovoreno: 03. 07. 2013.
  • Poštovana,
   Sve sta ste spomenuli je posledica upale grlica materice (cervicitis) koja nije adekvatno lecena od pocetka, inace razlicite su prakse o nacinu lecenja (cervicitis-a) , vazno je izleciti.

   procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu.

   ginekoloska ordinacija “aras”
   http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
   dr rami aburas
   dobracina 6/1
   tel. 2622832
   064 1188264
   ramiaburas@hotmail. Com

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #117829

  • Hvala vam na brzom i jasnom odgovoru. Jos bih vas zamolila da mi kazete vase misljenje: ginekolog mi je prepisao lekove za kontracepciju. Primolut-nor-5, 7 dana 2x1 tabletu, i posle toga da pocnem sa mercilon-om 1x1 tableta. Po vasem misljenju da li je ispravno da zapocnem sa ovom terapijom? Hvala vam puno.

Ostavite komentar