1. Pitanje broj: #117804

    Poštovani, ušla sam u 28 tjedan trudnoće, s 26 tjedana uzv mjerenjem unutarnje ušće skratilo mi se na 23 mm oblik slova v. Mjesec dana prije bilo je dugo 5 cm. Nalaz briseva je negativan što znači da infekcija nije bila uzrok tako naglog skraćivanja. Prije tri dana opet sam bila na pregledu, zatvorena i dalje ali cerviks se skratio na nekih 18-19 mm. Na strogom sam mirovanju kod kuće, pijem magnezij 2x300 mg. Spasmex po potrebi ako osjetim stezanje maternice više od 4, 5 puta dnevno. Za sada ne osjećam ništa takvo osim što mi je par puta stomak bio tvrd nekih 10 sekunda obično kad se dignem s kreveta. Prije dvije godine rodila sam sa 36+2 t. U 33. Tjednu cerviks je bio skraćen i prohodan za prst do ovoja i glavice koja je bila nisko u zdjelici. Doktorica odredila mirovanje kojeg se baš i nisam pridržavala i sa 35 tjedana završila u bonici. U tih tjedan dana otvorila se do 5 cm i poslali me na inducirani da nebi dobila kakvu infekciju. Vezano za moju situaciju sada, zanima me vaše mišljenje i iskustvo u ovakvim slučajevima. Hoće li biti potrebe za hospitalizacijom? Kakve su šanse da iznesem trudnoću do kraja, bar do 36 tjedana? Je li to ikako moguće? Hvala unaprijed

    Odgovoreno: 02. 07. 2013.

Ostavite komentar