1. Pitanje broj: #117645

    Poštovani dr, zbog problema sa aknama na preporuku dermatologa i ginekologa pila sam diane35 15 meseci nakon čega sam prekinula terapiju misleći da je to neophodno, ali sam nakon 3 meseca pauze nastavila jer su akne koje su se odlično izečile krenule da se vraćaju. U međuvremenu sam saznala za slučajeve tromboze povezane sa upotrebom kontraceptivnih pilula (naročito diane i yasmin) i da se rizik sa svakim novim započinjanjem uzimanja pilula ponovo vraća na početak i traje otprilike 6 meseci. Trenutno sam na 4. Kutiji diane i imala sam sledeće pojave: tople tačke na nogama (sporadično i mahom u prvim mesecima) , probadanje prilikom dubokog udisaja (sporadično) , i najnovije bol u levoj podlaktici koji me je probudio u sred noći. Ima li razloga da budem zabrinuta za svoje zdravlje, da li je potrebno da obavim neke pretrage kako bi se utvrdilo da li je bezbedno da pijem ovaj kontraceptiv i da li biste mi preporučili (pošto se stanje sa aknama donekle popravilo) da pređem na pilulu jaenine, za koju sam čula da ima dobar efekat na kožu, a povoljniji sastav od diane? Unapred hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 28. 06. 2013.

Ostavite komentar