1. Pitanje broj: #117486

    Postovani, pre 5 dana izvrsila sam abortus u opstoj anesteziji. Kao terapiju dobila sam bactrim 2x2 i methylergometrin kapi 3x15 kapi. Prva tri dana, koliko mi je doktor i rekao da pijem kapi, bilo je sve u redu. Veoma malo sam krvarila, bolova nije bilo. Medjutim, od kad sam prestala da uzimam kapi, krvarenje se pojacalo i poceli su bolovi. Buduci da mi je grlic malo savijen u stranu, materica se lose prazni i dolazi do zaostajanja krvi i zgrusavanja iste. Pre tri godine sam imala takodje abortus ali je doktor tada zbog istog ovog problema morao da uradi aspiraciju jer sam dobila i temperaturu. Sada nema temperature ali strahujem da mi se ne ponovi to neprijatno iskustvo. Stoga, da li biste mogli da mi kazete koje je resenje ovog problema i da li postoje lekovi koji bi pospesili praznjenje materice? Pitala bih i svog doktora ali on trenutno nije u srbiji pa se nadam da cete mi pomoci. Unapred, veliko hvala!

    Odgovoreno: 23. 06. 2013.
    • Poštovana,
      Savetujem vam da se javite dr, ili koga zamenjuje da vas pregleda, takodjem vam savetujem kad prestane krvarenje da uradite kolposkopski pregleds sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, da biste proverili da li imate upalu grlica materice (cervicitis) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #117486

    • Porodila sam se 14 oktobra, treci carski, krvarenja sam imala 4 nedelje, onda sam dobila menstruaciju, jako obilnu, dr. mi je dala kapi methyerobovin, rekla mi je ako ne prestane krvarenje da moram raditi reviziju.. koliko dugo treba da koristim kapi da bi stalo krvarenje?

Ostavite komentar