1. Pitanje broj: #117051

    Postovanje, ja sam iz vrbasa, trudnica u 27. Nedelji trudnoce. Doktor mi je utvrdio kratak grlic materice negde u 25 nedelji, 27 mm. Sada mi je 28, jer mi je i prepisao utrogestan i magnezijum, ok, to i koristim. Ali, otisla sam svejedno u novi sad u polikliniku maric, pregledala me doktorica novakov, i rekla mi da je grlic 36 mm, da duzi ne moze biti. Ja sam izvestaj odnela doktoru svom, o on je rekao da ne koristim vise utrigestan vec samo magnezijum, pa ce mo da vidimo sta se desava. I danas sam bila na pregledu, grlic mi je 28 mm, rekla sam mu da sam imala braonkast sekret, sa kapljicom krvi, vise se video sekret. On je ovako rekao, da sam verovatno imala kontrakcije, da nastavim sa terapijom itd. Ali, ne razumem, dr. Novakov nije dobro pogledala ili? Sta da mislim. Molim vas odg. Mi sto opsirnije, uvek mi lepo odg.

    Odgovoreno: 11. 06. 2013.
    • Poštovana,
      Ne vidim problem sto se tice duzine grlica materice, da li je 36 mm, ili 28 mm, znaci da imate skracen grlic materice koji nastao usled kontrakcije i upale, koju treba suzbiti, pored utrogestana, licno bi preporucio i terapiju iz grupe tokolitic-a.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #117051

    • Dr Rami Aburas 24. 06. 2013.

      To bez znacaj u principu da li je vas grlic dug 0. 28 ili 0. 36, jedno i drugo znaci da vam je skracen grlic materice zbog kontrakcije.

    • Da, nego ne raumem, doktor mi je prvo izmerio 28, pa sam otisla u novi sad, ona mi je izmerila 36, kako je moguce da mi se tako produzio, a moj doktor mi je rekao da on ne moze da se produzi vec samo da se skrati. Izmerio mi opet i kaze on je opet 28, ne razumem mislim da je doktorica dobro izmerila, ta u ns.

Ostavite komentar