1. Pitanje broj: #116960

    Postovani doktore, odgovorili ste mi na pitanje o polipu endometrijuma, da se odstranjuje polipektomijom, i to mi je jasno, jer sam je vec radila. Ali mi niste odgovorili na pitanje o dijagnozi koja je postavljena nakon hp pregleda odstranjenog polipa. U nalazu pise sledece: delici proliferativnog endometrijuma i dva pseudopolipoidna fragmenta endometrijuma, gusto zbijenih nepravilnih zlezda, oblozenih cilindricnim pseudostratifikovanim epitelom, sa izrazenom atipijom i formiranjem papilarnih formacija prema lumenu. Dijagnoza: ein/ neoplasia intraepithelialis endometrii imam 33 godine, bez porodjaja i pobocaja. Zapravo, pripremala sam se za vantelesnu oplodnju, pa je histeroskopija radjena kao priprema, i prakticno slucajno otkriven polip. Na ultrazvuku se nije nikada video. Pojasnite mi nalaz, i kakve su sanse za lecenje, i uopste kakve su moje sanse da ikada postanem majka?

    Odgovoreno: 07. 06. 2013.
    • Poštovana,
      Vas hp nalaz opisuje odstranjen polip, savetujem vam da se konsultujete sa vasim lekaru koji je vas operisao, inace verovatno imate blaga- srednje,
      displazija (dysplasia) - abnormalne celije u donjoj trećini epitela, beningnog tipa, koju uz polypectomia i jaku antibiotsku terapiju bice sanirana, pozeljna je kontrola na svaka 3-6 meseci, da ne bi doslo do recediva, inace nece vam smetati da zatrudnite.
      Pozdrav

Ostavite komentar